Re: Voorstellen en adviezen voor ontgiften: Debsy

Forum Forums Stel jezelf even voor Voorstellen en adviezen voor ontgiften: Debsy Re: Voorstellen en adviezen voor ontgiften: Debsy

#32145

fatsnotbad
Sleutelbeheerder

Debsy, ik ben ook al jaren bezig, vooral met zoeken en uitproberen hoor. Ik had het erg moeilijk om uit te vinden wat gezonde voeding is. Je kent dat vast wel, van de een hoor je iets, wat een ander weer tegenspreekt. Wat doorgaat voor licht verteerbaar viel bij mij weerals een blok op mijn maag.

Ik heb een zeer streng eliminatie dieet gevolgd, waarbij ik ook heel lang glutenvrij moest, en zelfs de meeste glutenvrije granen mocht ik niet. Vandaar dat ik al haast geen brood meer at.

Soms wel met eigen gemaakte bouillon of heerlijk stoofvlees met veel jus. Maar dan wel zuurdesem of kiembrood. En heel soms eigen gemaakt speltbrood. En daar geniet ik dan ook echt van.

Ik ben sinds kort ook gestopt met nachtschades, ik at al sinds dit jaar veel minder vaak aardappels ivm het minderen van koolhydraten. Ik had echt nooit gedacht dat ik dit vol zou houden, ik was erg gek op alles met aardappels.

Maar ik mis het eigenlijk niet.

Suiker eet ik al jarenlang niet meer, en daar heb ik nooit meer zin in ook.

Ik vind dat jullie al erg goed bezig zijn hoor met jullie kinderen vooral ook. En mijn man staat echt wel achter wat ik doe maar dat wil nog niet zeggen dat hij dit ook volgt. Maar langzamerhand eet hij steeds meer wat ik eet, en wil hij meer weten. Ik probeer vooral te respecteren dat hij zijn eigen plan trekt, en pas iets veranderd als hij er zelf aan toe is.