Re: (Voorlopige) resultaten van WAPF

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid (Voorlopige) resultaten van WAPF Re: (Voorlopige) resultaten van WAPF

#55586

Anoniem

Ik beweer niet dat ik me al volledig aan het WAPF protocol houd (daarvoor zou ik eerst eens het boek moeten lezen!) maar volgens mij grotendeels wel: naar aanleiding van het boek over bijnieruitputting was ik al begonnen met elke ochtend in ieder geval met VET en EIWIT te ontbijten. Brood is onderhand een stiefkindje geworden (terwijl ik vroeger een broodfanaat was).

Wat mij tot nu toe is opgevallen is ook het beter tegen zon/warmte/licht kunnen; hetzelfde als wat Mike beschrijft. Normaal was ik in de zomer een lusteloos mens, nu ben ik ‘normaal’.

Geen hinder meer van geluiden.

Stabiele bloedsuikerspiegel en geen dip ‘s middags. Heel soms (tja, ik ben nog niet volmaakt) zoals dus gisteren gaat het nog eens mis. Ik heb voor het eerst in maanden ontbeten met brood ipv met volle yoghurt, en daar kwam dus ook de klap op: aan het einde van de middag vreselijke zin in ‘iets’ (lees koolhydraten), en ik bleef maar snaaien en trek hebben. Zulke dingen gebeuren me niet wanneer ik me aan het WAPF idee houd, en dan merk ik het grote verschil met ‘vroeger’. Ik leer mijn kinderen nu dus ook aan dat wanneer ze trek hebben ze eerst iets van eiwit/vet moeten nemen, en vooral geen granen.

Mijn huid is verbeterd; eczeem in mijn gezicht is weg.

Veel minder stressgevoelig. Nou ja, eigenlijk kan ik me totaal vinden in het plaatje dat Mike schetst, alleen slaap ik de afgelopen week niet zo lekker, maar het was ook volle maan en daar heb ik iedere keer last van.