Re: (Voorlopige) resultaten van WAPF

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid (Voorlopige) resultaten van WAPF Re: (Voorlopige) resultaten van WAPF

#55597

mappas
Bijdrager

Ik heb niet van die opvallende resultaten als velen van jullie hoor! 😯

Maar ik had eigenlijk ook geen echte klachten, behalve acné in m’n gezicht wat ik min of meer succesvol met benzoyl peroxide trachtte te bestrijden.

Maakte verder niet uit wat voor soort voedsel ik eet/at, mijn lichaam vond/vindt alles best en ik heb/had nooit ergens last van. Dat vond ik zelf een goed teken, maar Mike dacht daar anders over (“het lichaam belt maar er wordt nooit opgenomen”) en het feit dat ik last van acné had betekent dat m’n lichaam vervuiling via de huid probeert te lozen omdat het geen andere manier meer had.

Nu moet je weten dat ik een ex-anorexia patiënt ben en sinds ik dat sort of te boven ben al twintig jaar ongeveer op 65 kilo zit (bij een lengte van 1,82 mtr). Ik voelde me ook goed bij dit gewicht.

Ik at gezond (vond ik) met zo weinig mogelijk vet, alleen vette vis en noten en een beetje roomboter en kaas, veel groente en fruit en weinig mager vlees. Zelden suiker (alleen chocola), veel volkorenbrood, volkoren knäckebröd en müsli.

Sinds ik dit forum vorig jaar oktober heb ontdekt via Dia is er een knop bij me om gegaan die niemand de afgelopen dertig jaar had kunnen omdraaien. Ik eet nog maar heel weinig koolhydraten en veel vette zuivel, eieren en vlees. Als jet kan biologisch, maar niet altijd (daar valt nog wat te verbeteren). Je weet niet half hoe ik er van geniet om een bakje slagroom als toetje te eten, of Griekse roomyoghurt, of een dubbele kaasomelet met (als ik het in huis heb) spek. Of een lekkere biefstuk! Of een groot stuk kaas als tussendoortje! Ik tel geen calorieën meer, eet alles waar ik zin in heb, als het maar binnen WP past. En ik heb bijna nooit honger meer, soms moet ik mezelf toespreken dat ik toch echt dat extra bakje makreel dat ik naar m’n werk heb meegenomen nog op moet eten omdat het goed voor me is. Naar m’n werk neem ik trouwens meestal Fries roggebrood met heel dik boter en kaas mee. Dan heb ik uren geen honger meer. Soms zijn dat zelfs de enige koolhydraten op een dag. Als ik vrij ben hou ik het vaak bij roomyoghurt, kaasomeletten, noten, kaas en vlees met groenten. Ik heb geen last zo weinig van koolhydraten zoals ik hier en daar wel eens lees.

Ik voel me bij dit alles heerlijk, al voel ik me fysiek niet echt anders dan een jaar geleden. Ik heb nauwelijks nog behoefte meer aan zoetigheid en chocola. Heel af en toe trakteer ik mezelf nog op een stukje chocola en daar geniet ik dan wel van. Ook zondig ik af en toe met een “diner” van romige tomatensoek uit zak van Unox met stokbrood en roomboter en Boursin. Moet kunnen vind ik dan. Ook eet ik ook af en toe wel aubergine of paprika als dit toevallig in het recept zit. Vind ik ook gewoon heel lekker. Maar verder ben ik redelijk gedisciplineerd, zoals ik dat ook was toen ik anorexia had. Ik denk dat mensen met anorexia (of die dat ooit gehad hebben) zichzelf heel goed in de hand kunnen houden en niet snel zullen zwichten voor verleidingen.

Ik gebruik ook dagelijks appelazijn, vijf druppels sole, spirulina en chlorella en sinds gisteren Lugol’s.

Al is m’n gezondheid niet spectaculair waarneembaar verbeterd, ik doe het met name voor de toekomst, om gezond oud te worden, en later niet afhankelijk te zijn van anderen in een verpleeghuis. Mijn droom is tot m’n honderdste (of nog langer) in m’n eigen huisje te blijven wonen en voor mezelf te kunnen zorgen. Liefst met m’n vriend samen, maar die krijg ik niet van het roken en van het brood eten af, dus dat zal wel een droom blijven 😥

Ik ben wel aangekomen: twee kilo sinds oktober 2011. En ik vind het niet eens erg, eigenlijk staat het me wel beter. Het lijkt er ook op dat het bij die twee kilo blijft want ik heb geen behoefte aan nog meer eten dan nu, het vette eiwitrijke voedsel dat ik nu eet verzadigt me meer dan voldoende.

Oh ja……..ik heb al een maand of drie geen puistje meer in m’n gezicht kunnen ontdekken!! 😀

En m’n huid ziet er sowieso mooier uit.

Al met al ben ik hartstikke blij met jullie informatie en adviezen!!!!!!!!!!!