Re: Voedingswaarde biologische versus gangbare groenten en fruit

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Voedingswaarde biologische versus gangbare groenten en fruit Re: Voedingswaarde biologische versus gangbare groenten en fruit

#56690

autumn
Bijdrager

De vraag is waar de Consumentenbond dan precies op test, op de bekendste voedingsstoffen, op alle bekende voedingsstoffen, op levenskracht zoals in Kirliaanse foto’s te zien is… En ook belangrijk, welke biologische producten gebruiken ze voor hun testen? AH-niveau biologisch van een akker die misschien net lang genoeg gifvrij is om bio-producten te verkopen omdat de boer er geld in ziet of producten van een ambachtelijke boer die met hart en nieren al tijden lang trouw is aan een natuurlijke omgang met de natuur en zijn gewassen?

In mijn tekst “Waarom eet je biologisch?” geef ik vrij uitgebreid weer wat het verschil is tussen biologische en regulieren voeding. Ik ga bijna altijd minstens voor biologisch, maar ik vind biologisch ook niet heilig. Bij gebrek aan beter vind ik biologisch aanvaardbaar. Biologisch-dynamisch komt meer in de buurt van wat ik goede voeding zou noemen. Waar mogelijk kies ik daarvoor.