Re: Voeding in Noord-Italie

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Voeding in Noord-Italie Re: Voeding in Noord-Italie

#46912

simone
Bijdrager

Mike,

Leuk om te lezen en dat stuk waar je begint met:En het allermooiste is de mentaliteit aldaar. Alles draait om samen zijn, onder het genot van goede spijs en drank.

Daar geniet ik nu van en begrijp me niet verkeerd maar hoezeer ik hier ook al ingeburgerd ben aan bepaalde dingen zal ik nooit kunnen wennen en krijg daarom ook vaak meningsverschillen met mensen en probeer ik dat gevoel wat jij omschrijft aan hen inclusief mijn vrouw over te brengen maar knap lastig maar jij zegt het en ja ik ken niet anders.Zo is een mens toch ook gelukkiger.

Met dat gejaagde en alsmaar willen presteren bereiken we niks en worden we door de maatschappij en machthebbers ook voor de gek gehouden.Het enigste wat we bereiken is onze gezondheid naar de knoppen helpen en dat lukt aardig moet ik zeggen.

Nogmaals ik ben blij dat je zoveel genoten hebt en dat genieten is een medicijn als geen ander omdat het om samen zijn draait.Dat gevoel zijn de meesten onder ons allang kwijt.Je moet eerst in je agenda kijken als iemand om iets spontaans vraagt.

We must go back to our roots zegt een vriend van mij uit Monsterrat altijd toepasselijk.Half neger, half Indiaan.Prachtige verhalen uit zijn jeugd die hij mij altijd verteld lijken ook hier op en wat is hij een goede jazz muzikant.

Bij muziek precies hetzelfde verhaal, het gevoel van het samen creëren van iets en niet eenieder individueel.

Kijk maar naar de oude opnames van James Brown.Alle muzikanten speelden samen en het werd opgenomen maar door de interactie van het samenspelen op dat moment ontstaat er iets en dat mist de hedendaagse muziek naar mijn mening omdat elke muzikant afzonderlijk inspeelt.

Sorry nu dwaal ik weer af.