Re: vit.C

#46109

Chiko
Lid
Quote:

Klopt, er zijn vele goede resultaten behaald met ascorbinezuur. In acute gevallen, zoals bij infecties vind ik het ook geen probleem, maar voor de langere termijn zou ik toch echt voor natuurlijke voeding/supplementen kiezen. Tja, en dat je dan bij een theelepeltje acerolapoeder 0.5 gram koolhydraten binnen krijgt zou ik in elk geval niet zo moeilijk over doen..

Haha ja, dat is inderdaad niet zo veel.

Quote:

Magnesium zou best kunnen dat het te weinig in onze bodem zit, maar ook hier is er vast wel een natuurlijk voedingsmiddel of supplement te vinden dat je kunt gebruiken ipv een synthetisch pilletje. Jij volgt nu een dieet met enkel vlees en vet?? Dan eet je vast ook orgaanvlees, want met spiervlees alleen kom je nooit aan al je voedingsstoffen. Hart bevat bijvoorbeeld mega veel magnesium.

Ik eet het liefst geen spiervlees (die waren vroeger eigenlijk bestemd voor de honden), men at dan vooral het vettige vlees; tong enz. En je hebt gelijk ik eet orgaanvlees en ander soort vlees dat lekker veel vet bevat. Uiteindelijk ben ik wel minder supplementen gaan nemen, inderdaad, omdat mijn voeding wel van nature de vitaminen en mineralen bevat. De darmflora komt dan ook vanzelf in orde (in mijn geval dan). Ik neem wel nog L-glutamine voor het genezen van mijn darmsysteem (na jaren van schade door koolhydraten, gluten en meer), en verder ook Omega 3, want ik kan niet altijd grasgevoerd vlees kopen. En magnesium ook natuurlijk (neem het zekere voor het onzekere en ook omdat ik niet elke dag bijv. kalfshart eet). Ik ga mezelf wel testen binnenkort om te kijken hoe ik op het moment zit met tekorten enz.

Ik wilde er nog bijzeggen dat als men een ziekte heeft; diabetes, kanker, auto-immuunziekten enz. dat het lichaam dan meer magnesium nodig heeft.

Sorry voor het off-topic gaan!