Re: Vetverbranding

#19163

Webmaster
Bijdrager

Meer goed nieuws over de vetverbranding! Ik val nog steeds af, het gaat nu sneller dan gebruikelijk. Ik pas weer in broeken waar ik eerst niet in paste en mijn ontlasting wordt steeds normaler. Met de kerst weer eens Menno-brood gegeten. Dit is kwalitatief echt het allerbeste desembrood dat je in Nederland kunt krijgen. Het heeft voldoende fermentatietijd gehad, voldoende rijstijd, het meel is goed gezeefd. Kortom, het kan niet beter. Heerlijk vond ik het, maar ik merkte een paar dingen die me niet bevielen:

– Mijn buik zette ervan op en ik zat na 2 sneetjes al propvol.

– Ik kreeg lichte aanvallen van brandend maagzuur.

Kortom, mijn lichaam zit duidelijk niet te wachten op koolhydraten uit granen, ook niet van de allerbeste soort, want dat is Menno-brood toch echt. Ik was dit even vergeten. Eigenlijk hoefde ik alleen maar de allereerste post in deze thread te lezen:

Quote:
Ik wil jullie even laten weten dat ik definitief in de vetverbranding zit. Hoe weet ik dat? Heel simpel, vorige week at ik een heerlijke, door mijn vriendin gemaakte, herfstachtige linzen-pompoensoep. Koolhydraten dus, hoewel zij er plenty vet in had gegooid. ‘s Avonds kreeg ik een oprisping van jewelste, ik kon letterlijk het maagzuur in mijn mond proeven en voelen! Ik moest daarna ook ruim een uur hoesten en veelvuldig mijn keel schrapen! De volgende dag was de soep nog niet op, dus opnieuw gegeten, zowel ‘s middags als ‘s avonds. Opnieuw indigestie, beide keren, hoewel minder ernstig deze keer. Mijn vriendin klaagde ook over lichte buikpijn en een ongemakkelijk gevoel in haar maag.

Gisteren de proef op de som. Mijn vriendin had jonge suikermais gekookt. Enkele weken geleden hadden we deze nog met volop roomboter en fleur de sel (fijn Keltisch zeezout) zonder enig probleem verorberd. Gisteren werd ik halverwege de kolf misselijk en ben ermee gestopt. Ik kwam later thuis en at dus alleen. ‘s Avonds vertelde ik dit aan mijn vriendin en ook zij bleek buikpijn te hebben gekregen van de mais. Ik vermoedde het al bij de soep van vorige week maar nu weet ik het zeker: we zitten definitief in de vetverbranding en die koolhydraten vallen gewoon niet meer lekker, ons lichaam zit er niet (meer) op te wachten en is er klaar mee.

Mike