Re: Vetverbranding

#19152

Anoniem

Het punt is, dat dit ‘gif’ zo onopmerkzaam werkt, dat men het niet als gif ziet. Zo kun je ieder gif wel overtreffelijk laten smaken, men eet het toch. Daar is de vullingindustrie wel meester in geworden.

En ik ben het met je eens, dat enthousiasme en passie aanstekelijk werkt. Men voelt toch die energie die je overbrengt op zo’n moment. Niet iedereen is er vatbaar voor, maar er kan er maar 1 tussen zitten die toch geraakt is en die ook wil veranderen. Dat is dan mooi.

En je eigen ervaring is overtuigender dan je redenatie. Dit is het gevoel dat je overbrengt (de moeder aarde connectie volgens Mike) en daar kan niemand omheen. Dit nemen ze mee, al doen ze er niet gelijk wat mee.

Soms wordt je ‘jaloers’ omdat iemand iets heeft wat jij niet hebt: voldoening. Mensen zijn altijd op zoek naar voldoening. De zoektocht naar het completer maken van hun eigen leven. Als je dan iemand ziet, die completer is dan jijzelf, dan wil je er meer van weten. Maar er zijn zoveel mensen die niet open zijn voor dat soort signalen. Die blijven onverschillig en die blijven hangen in hun passieve, eenzijdige, oppervlakkige, levensloze leventje.

Als je een ander kunt laten ‘beleven’ wat het is waar jij zo enthousiast van wordt, dan raakt de ander sneller overtuigd. Niet van jouw redenatie, maar van de ervaring die diegene zelf ondervindt. Dat is de kracht van sampelen van producten, try-before-you-buy enz. De beleving is krachtiger dan het verhaal er omheen.

Er zijn ook zoveel mensen die denken dat je rigoreus je leefwijze moet omgooien. Radicaal je leven anders invullen, werkt niet. Je ego kan dat niet aan. Maar om de paar weken weer wat nieuws ontdekken, aanpassen, verbeteren werkt wel. Dat verveelt nooit (tenminste bij mij niet). En als je resultaat boekt/bemerkt, dan motiveert dat om door te gaan.

Maar dat eerste beginnetje bij iemand planten is de grootste uitdaging.