Re: Vetverbranding

#19150

autumn
Bijdrager

Ik maak of serveer ook alleen maar dingen waar ik ook voldoende achter sta. Ik kook eens in de anderhalve maand voor een grotere groep mensen (20 personen) buitenshuis. Ik werk pertinent niet met kunstmatige pakjes, zakjes of potjes. Vlees uit de bio-industrie gebruik ik niet. Dan kook ik liever vegetarisch. Als ik thuis voor anderen kook zijn sowieso alle dierlijke producten op zijn minst biologisch en normaal gesproken de rest ook. Ik geef dan liever wat meer uit voor kwaliteit en voor het uitdragen van een statement, dan dat ik een industrie steun die ik het liefst gisteren al zag verdwijnen. En als het me te veel geld kost, dan maak ik gewoon weinig goede dingen, in plaats van veel matige dingen. Dan leg ik gewoon uit vanuit welke idealen ik handel. Maar het is wel eens zoeken naar wat er mogelijk is. Ik vind een cake van roomboter, volkoren meel (of desnoods half volkoren-half gebuild), oersuiker, biologische eieren en keltisch zeezout verantwoord genoeg om te serveren en dat lusten mensen toch wel. Als mensen luchtige vetarme fabrieksrommel willen eten, hebben ze pech gehad.