Re: Vetverbranding

#19129

zirus
Bijdrager

wow ik zit nu ook in de vetverbranding! ik voelde een paar avonden terug opeens een omslag – ik kan het niet omschrijven, maar ik dacht wel meteen – oh dit is dus ketose.

ik heb eventjes weer Mike’s verhaal doorgenomen om te vergelijken met mijn ervaring.

Quote:
misselijk bij het eten van KHs

ik heb de afgelopen 10 dagen weinig KHs (gemiddeld 40g) gegeten dus ik zou het niet weten. wel merk ik dat ik er geheel geen behoefte aan heb.

Quote:
afvallen

volgens mij val ik nog niet af. mijn broeken zitten iig niet losser. op dit moment is mijn BMI 20. dit is voor mij hoog en ik ben benieuwd hoe het zich zal ontwikkelen – juist hoger volgens de menselijke blauwdruk of terug naar 18,5 zoals mijn (voor)ouders en hoe het was voordat ik ziek werd.

Quote:
eet pas voor het eerst in de middag

dit doe ik al heel lang. ‘s ochtends groene thee of warm water/sole met klein beetje citroen. dit gaat nog steeds rustig en gemakkelijk. wat ik wel merk is dat ik geen trek in zoet heb na het eten zoals voorheen. ik eet mijn “brunch” rond 12uur en dan kan ik de hele dag zonder moeite doorwerken en pas rond 19uur weer wat eten. alhoewel ik op sommige dagen ook wel rond 15uur een avocado eet.

Quote:
geen cortisol dip

ik had een aantal weken terug nog wel een klein dipje rond 15/16 werd onrustig van de trek – als ik wat at moest er ook nog wat thee met honing achteraan of dat ik niets ging eten en dan helemaal trillend thuis kwam. nu gewoon 2x p/d trek – maar het is niet heel sterk gewoon dat ik weet dat als ik wat eet dat ik me iets energieker zal voelen, maar wanneer nodig kan ik het uitstellen zonder rillerigheid etc.

Quote:
ketose

ik heb van die ketostix staan en was benieuwd hoe dat zat. volgens de label zit in moderate ketose – gewoon in het midden – niet te veel of weinig. maar geen stinkbek volgens mijn vriend 😉

Quote:
bloedtype

ik weet dat mike het niets vind, maar grappig genoeg – ik ben B- volgens de theorie zou ik het beste vis, lam, eieren en zuivel kunnen eten. ik ben er niet uit of ik het goed doe met zuivel en ben er eventjes mee gestopt, maar verder klopt het wel. vandaag bijv. qua eiwitten blikje tonijn en 3 eieren op.

andere positieve dingen die ik merk:

  • geen braken – mijn maag voelt duidelijk rustiger
  • mijn concentratie is fantastisch! ik heb heel goed onafgebroken kunnen werken. in het weekend ook geconcentreerd kunnen genieten van het mooie weer 🙂

mijn darmen worden de afgelopen maand rustiger, maar het is nog niet geheel zonder troubles. ik ben benieuwd hoe dit zal ontwikkelen.