Re: Vetverbranding

#19349

Webmaster
Bijdrager

Doorgaans gebruik ik een kwart pakje boter en 1 groot blik (400 ml) kokosmelk, evt. aangevuld met 1-2 eetlepels kokosolie. Een extra blik kokosmelk en evt. meer boter en een halve liter volle yoghurt gebruik ik als het gerecht romiger moet zijn. Soms vervang ik 1 blik kokosmelk door maximaal ene halve liter yoghurt (vaak minder, ong. een kwart liter). Het punt is, ik kook heel erg op gevoel en kijk naar wat een gerecht nodig heeft.

In mijn smoothie gaat ook het nodige vet: volle yoghurt (1 liter), rauwe melk (een flinke scheut), kokosolie (2-3 eetlepels), (zure) room (een half potje), botervet (1-2 theelepels), botervet met levertraan (een halve theelepel), levertraan van kabeljauw en rog (ieder 1 theelepel), soms ook 1 avocado. Ook dit gaat puur op het ‘heilig oog’.

Kortom, ik kom wel aan mijn vetten gedurende de dag, temeer omdat ik ook nog tussendoor rauwe melk drink!

Mike