Re: Verhouding koolhydraten / eiwitten (proteine) / verzadigd vet

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Verhouding koolhydraten / eiwitten (proteine) / verzadigd vet Re: Verhouding koolhydraten / eiwitten (proteine) / verzadigd vet

#55798

Anoniem

Nou Mike, ik zit gelukkig niet vast in mijn linkerhersenhelft en ik heb een hekel aan protocollen. Ik ben een groot voorstander van principes omdat ik daar mijn eigen invulling aan kan geven.

Ik heb me nooit gehouden aan protocollen en verafschuw dingen die mijn eigen wil onderdrukken. Daar heb je het dus mis.

Maar het onontkomelijk feit van een principe is: de basis, het uitgangspunt.

Ik ga toch niet met een rekenmachine door de keuken lopen? Ik vind het ook onzin om te stellen dat 1 appel (hoe willekeurig ook van grootte en vorm) altijd 247 kilojoules bevat. Dat is onzin. Maar het is een uitgangspunt.

De politiek roept altijd de bedragen in miljoenen net als de evolutionist de jaren in miljoenen uitdrukt. Maar het is een benadering, een handvat, een begrip om mee te rekenen om het begrijpbaar te maken.

Maar ik vroeg me alleen af hoe anderen veel vet zien. Is een liter olijfolie veel of is een kopje al veel. Voor principes heb je nog altijd uitersten, een domein en een bereik als je wilt. Want anders is het geen principe, maar chaos. En dat dat een principe op zich is, maakt het interessant.