Re: Verhouding koolhydraten / eiwitten (proteine) / verzadigd vet

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Verhouding koolhydraten / eiwitten (proteine) / verzadigd vet Re: Verhouding koolhydraten / eiwitten (proteine) / verzadigd vet

#55794

Webmaster
Bijdrager

Wat het wellicht voor jou verwarrend maakt, is dat calorieen er totaal niet toe doen, het gaat om VOEDINGSWAARDE en dus ook om percentages ervan. Je kunt uit een maaltijd van 500 calorieen meer voedingswaarde halen dan uit een maaltijd van bijv. 2500 calorieen, omdat je er procentueel veel meer voedingswaarde aan ontleent.

Als je een getal wil, Weston Price concludeerde dat de 14 natuurvolkeren die hij onderzocht minimaal 10 x meer vetoplosbare vitamines (ADEK) consumeerden dan de gemiddelde Amerikaan van zijn tijd. Van die 4 vetoplosbare vitamines zijn er 3 dierlijk: A, D en K. De conclusie is dus simpeler dan je denkt: eet grote hoeveelheden dierlijk vet. In de natuur gaan vet en eiwitten samen, dus aan je eiwitten kom je dan automatisch vanzelf.

Het getal voor koolhydraten is ook bekend: max. 100 gram per dag, waarbij verse groente en fructose-arm fruit niet tellen.

Mike