Re: Vastgelopen in denken, voelen en doen

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Vastgelopen in denken, voelen en doen Re: Vastgelopen in denken, voelen en doen

#25012

fatsnotbad
Sleutelbeheerder

Albert, druk jezelf niet in de slachtofferrol, dat helpt niet. En echt, ik weet heus waar ik over praat. Ik ben moeder van 5 kinderen, 1 zoontje was meervoudig gehandicapt, vaak erg ziek en lange tijd in zieknhuis. Hij is overleden, mijn dochter was jong zwanger en de oudste had niet bepaald een gemakkelijke pubertijd.

Ik werkte ook, en zou dat heel graag nog steeds doen.

Ik ken dus verantwoordelijkheden, ik ken verdriet en tegenslag. Maar zelfs dan kun je proberen dit met zo weinig mogelijk stress te doen. je kunt het jezelf gemakkelijker maken.

Je kunt als je soep maakt, een gedeelte invriezen. Ook met kiembrood, stoofvlees enz. Dus ben je dan een keer niet lekker, dan warm je dit op. Eet dit op terwijl je met een dekentje op de bank zit, laat je kinderen helpen, kijk een leuke film erbij.

Toen onze Bjarne dood is gegaan, zijn wij vrij snel daarna met de andere kinderen op vakantie gegan. gewoon even weg van alles, de jongste was nog maar een paar maanden. We hadden ook kunnen blijven rouwen thuis, huilen in een hoekje. Maar daar zouden wij hem niet mee terug krijgen hoor.

En natuurlijk was er een enorm gemis, maar we hebben ook genoten van de vakantie en de kinderen.

Maak er wat van, het kan echt altijd slechter.