Re: Vastgelopen in denken, voelen en doen

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Vastgelopen in denken, voelen en doen Re: Vastgelopen in denken, voelen en doen

#25008

ikke
Bijdrager

Mike, ik zat aan Joey te denken toen ik het opschreef, maar ik wilde haar maar niet meteen erbij halen. Misschien heb je gelijk. Ik weet inderdaad van mezelf dat áls ik eenmaal weer echt doelgericht te werk ga… dat dan ook meteen niets meer veilig is voor wat ik wil en niet wil. De andere route zou voor mij zijn om gewoon naar mijn lijf te luisteren – en daar sta ik ook voor open. Het probleem is alleen dat als ik op dit moment op mijn lijf vertrouw er iets niet goed gaat. Althans, dat bedoelde ik met signalen verkeerd interpreteren.

Claireelis, naar een vriendje ben ik al 22 jaar niet op zoek…. maar ik ben hem ook nog niet tegen het lijf gelopen, hoor;) Nee, even zonder gekkigheid, ik begrijp wel wat je bedoelt. Je hebt wel een punt met “je leven vullen met dingen/mensen/activiteiten die je lief zijn”. Het is iets dat ik mezelf nog niet heb afgeleerd, maar vooralsnog bestaat mijn leven vooral uit dingen die moeten. Dus daar ligt nog wel een dingetje, ook al heb ik geen idee hoe ik daaruit wil komen. Heb ik weer wat om over na te denken;)

Lievergezond, met dat laatste sla je ook wel een beetje de spijker op z’n kop. Maar als ik heel eerlijk ben snap ik nooit zo goed hoe mensen dat doen: stress vermijden en relaxed leven. Ik bedoel: iedereen heeft toch een huishouden, iedereen werkt/studeert/wat dan ook. En toch lukt het sommigen om met huishouden en (fulltime) baan te ontspannen. Dat is en blijft voor mij toch echt een hersenkraker.