Re: Vastgelopen in denken, voelen en doen

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Vastgelopen in denken, voelen en doen Re: Vastgelopen in denken, voelen en doen

#25006

zirus
Bijdrager

@pinklady Het komt mij ook zeker bekend voor! en maak je geen zorgen je komt er wel!!!

het is misschien een beetje vergelijkbaar met het volgende… je bent desperate voor een vriendje (of vriendin) en je gaat van alles ervoor doen – je uiterlijk aanpassen, de juiste plekken bezoeken, misschien zelfs online daten – en je komt maar niet de ware tegen. dan laat je jezelf tekort doen met de verkeerde of niemand voldoet aan je standards en heb je het helemaal gehad met mislukte dates.. en dan beslis je dat alleen zijn helemaal niet zo slecht is. je vind je draai in het leven en voelt je goed. en als je eenmaal besloten heb om lekker alleen oud te worden ja dan loop je letterlijk tegen de ware aan als je in sportbroek zonder makeup over straat loopt.

voor mij lijkt het erop met gezondheidsdoelen als ik er te veel op focus dat het me gewoon ontglipt en enorm frustreert, maar zodra ik het beste van maak (acceptatie, coping-strategieen, kleine doelen stellen) dat er vooruitgaan komt. niet perfectionistisch zijn is denk ik ook een goede tip.

over de vetverbranding toen mike iets zei van “het komt vanzelf als je lijf er aan toe is” heb ik me daarbij neergelegd. ik dacht wat ik doe is zo slecht niet (en wie wil trouwens alleen maar vet eten ;)) – het is iig niet slecht voor mijn gezondheid en ik heb meer energie dan vorig jaar, etc. en toen een maand later was ik er aan toe en het voelt voor het eerst goed om beperkte koolhydraten te eten. (na 8 jaar zoeken naar de juiste voeding voor mijn maag/darm problemen ;)).

maar goed, om je een hart onder de riem te steken – het komt echt wel goed! rustig aan, kleine doelen en opeens heb je weer een doel bereikt! en soms veranderen de doelen gaande weg – niets mis mee, maar het geheim zit in de kleine stapjes en je leven zo veel mogelijk vullen met dingen/mensen/activiteiten die je lief zijn.