Re: Vastgelopen in denken, voelen en doen

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Vastgelopen in denken, voelen en doen Re: Vastgelopen in denken, voelen en doen

#25016

ikke
Bijdrager

Dirtsa, misschien heb je gelijk wat betreft dat hersenvoer, hoor. Therapieën is voor mij niet de oplossing geweest, daarom ben ik er ook mee gestopt. Zeker nu ik zelf psychologie studeer (maar ik word geen therapeut!), merk ik dat er echt een heleboel is om tegenaan te schoppen. Bijvoorbeeld dat ik, als ik me zou laten diagnosticeren, zeker een flink aantal diagnoses zou krijgen. Prima, I don’t care. Met die hokjes heb ik niks.

Overigens kom ik dat hersenvoer waarschijnlijk al wel geruimte tijd tekort. Al zeker een jaar of 12 wordt er tegen me gezegd dat ik veranderd ben (als in: negativiteit). Nou, kun je echt al veel zeggen over de aard van een 10-jarige? Volgens mij niet.

Maarja, misschien moet ik gewoon ook een beetje geduld hebben, in plaats van vanalles maar te willen sturen en regelen. Overigen heb ik wel echt veel bewondering voor jou, Dirtsa. Voor zover ik je situatie ken en als ik dan zie hoe je ermee omgaat, vind ik dat wel knap. Misschien is het voor jou een relatief automatische instelling, dat weet ik niet goed, maar ik heb me er wel eens over verbaasd hoe jij overkomt.