Re: Twee mooie boeken

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Twee mooie boeken Re: Twee mooie boeken

#23788

HeleenQ
Bijdrager

Gelukkig, dank je 🙂

Oh ‘k vatte het totaal niet persoonlijk op hoor, no worries. Persoonlijk vind ik het prettig om zaken van verschillende kanten te bekijken, dus jouw reactie is ook zeker interessant!

Qua orthomolucair kan ik aardig met je meepraten denk ik, niet dat ik er een studie voor gevolgd heb maar me er wel 6 jaar terug aardig in heb verdiept en ook de nodige zaken heb geslikt en veel getest maar nooit verder gekomen dan veel geld uitgeven (ook voor testen bij de orthomolucair arts) voor toch wel vaak symptoombestrijden en niet de oorzaak oplossen, vandaar dat ik hierdoor 4 jaar lang door heb getobt zonder ook maar echt iets zinnigs op te lossen!! Kijk hier op terug als een goed leer moment en had het dus daarom niet willen missen, dan had ik er nu nooit over kunnen meepraten uit ervaring 🙂

“k blijf het een interessante discussie vinden of je puur en alleen met voeding idd een dusdanige basis hebt dat je daar en van opknapt en geen tekorten meer hebt.”

Kort gezegd, JA absoluut! Mijn mening is dat God ons gegeven heeft wat ons door hem geschapen lichaam nodig heeft! Dit past PERFECT bij elkaar en wij als mensen kunnen nog zo slim zijn en allerlei isolaten eruit gaan filteren en namaken, maar enkel echte voeding wordt door ons lichaam herkend. Ik heb nog nooit een isolaat gezien in moeder natuur, enkel en alleen voedingstoffen die synergetisch samenwerken, prachtig toch!? Je kunt best uitzoeken wat jouw lichaam mist aan bepaalde voedingsstoffen waarna je hier voeding zoekt die dit tekort op korte termijn kan aanvullen, denk aan magnesium (amandelen, rauwe chocola en noem maar op) dit kan nooit zo goed werken als een synthetische ontwikkelde formule die totaal anders werkt en waarbij het lichaam andere voedingsstoffen mist om uberhaupt die isolaat op te kunnen nemen/te verwerken!

Daarom moeten wij echt gaan leren voeding als medicijn te zien, neem dit super letterlijk.

En dan gaat het erom, welke voeding je eet, niet surrogaat of enorm afgezwakte voeding, maar de hoogsthaalbare kwaliteitsvoeding die er bestaat. En dan kun je zeker voeding zoeken die je op dat moment goed kunt gebruiken, denk aan het ontgiften, dus opruimen of juist herstellen dus opbouwen. Het is ook goed om dit af te wisselen. En zelfs een vastendag vind ik niet verkeerd, komt in meerdere geloven maar ook in de oude culturen voor en heeft ook zeker zo zijn redenen!

Kortom, we moeten terug naar moeder natuur, jij in combinatie met moeder natuur weet het het beste! Daarom ook uit je hoofd en terug in je lichaam.

Niet wij als mens kunnen het maken of breken…hoe dwaas kun je zijn om te denken dat wij het beter kunnen en weten…. 😯