Re: Twee mooie boeken

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Twee mooie boeken Re: Twee mooie boeken

#23799

Anoniem

In de Paleowereld is er idd ook veel te doen over suikers en dan met name HCFS/GlucoseFructosestroop en andere suikers. “Safe starches” zoals aardappel,bataat,witte rijst worden geprefereerd boven fruit bij hogere KH inname.

Ik weet t eerlijk gezegd allemaal niet meer wat ik waarvan moet denken,het is een heel gecompliceerd geheel allemaal….

Ook begin ik steeds meer te geloven dat Ray Peat met zn omstreden ideeen wel eens een punt zou kunnen hebben….dat tafelsuiker minder slecht(&verslavend) is dan alle andere zoetstoffen en fructose/HFCS. (

Als ik naar mezelf kijk,dan blijf ik ook wel een zoetekauw (ondanks dat ik t mezelf niet toesta….daar zal ook wel o.a. die pompoenverslaving vandaan komen,hoewel ik anderzijds totaal geen behoefte voel aan fruit op zich….wel dus dingen als slagroom&appeltaart,krentenbol met boter&kaas,roomijs met veel slagroom etc. De meest funeste&verslavende combi suiker&vet) Ik denk enerzijds dat Moeder Natuur geen fruit,honing..zoete smaak zou hebben voortgebracht als het totaal niet goed zou zijn voor de mens,uberhaupt al het leven.

Dus wat dat betreft vind ik dat Heleen nog een hele gezonde (zowel fysiek als mentaal) en matige keuze heeft gemaakt met haar sapje van een onbewerkte pure peer.

En over Jersey gesproken….ik zag vandaag op de markt bij de kaasboer een kaas: (biologische) Remeker Boerenkaas gemaakt van rauwe melk van Jersey koeien.Hij heeft een hele ziltige smaak,hoewel hij volgens de verkoper dus minder zout bevat dan andere (boeren)kazen. Volgens hem ook zeer geschikt om een lekker ovengerecht mee te maken.