Re: Tros Radar over zwarte zalf

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Tros Radar over zwarte zalf Re: Tros Radar over zwarte zalf

#58121

Anoniem
Quote:
Ze zullen bij Radar ook niet vertellen wat de werkelijke oorzaak van huidkanker in veel gevallen is. Want dan krijgen ze ruzie met Unilever, die graag van de onschuldige en beschermende huidverzorgingsproducten wil verkopen…

Beste Mike en Ufo,

Andreas Moritz waarschuwt terecht voor de inhoud van zonnebrandcrémes en wat dacht je van de inhoud van de meeste tanners en zelfbruiningsproducten. Het is zoals Ufo meldt, men is bang om ruzie te krijgen met deze bedrijven die in televisieland hoge reclamebudgetten spenderen.

Geef mij maar de tuinligstoel en een halfuurtje of uurtje zon op een dag in een windvrije hoek. Is gezond en maakt natuurlijk vitamine D aan die we met zijn allen zo hard nodig hebben om de winter goed door te komen. Van een gezonde en niet te extreme blootstelling aan zon is er volgens mij nog niemand overleden.

Door de besparingen in Den Haag worden enkele publieke zenders meer commercieel en wordt er achter de schermen duidelijk gelobbyed. Tijdens de olympische spelen was ik niet te spreken over de inzet van gouden medaillewinnaars in de commercials van Becel Gold en Rexona om maar enkele voorbeelden te noemen.

Tijdens mijn internationale marketingopleiding begin de jaren ’90 moesten we het bedrijfsleven mee helpen adviseren over hoe ze het commercieel aan boord moeten leggen om de consument door middel van televisie te overtuigen. Hiervoor waren groepsopdrachten, stageopdrachten en marktonderzoeken het meest geschikte middel om ons dit aan te leveren.

Lobbyen wordt gedaan op nationaal en internationaal niveau in zowel Brussel als Den Haag. Enkele leraren van ons kwamen rechtstreeks uit het bedrijfsleven en hebben ons verteld dat ze er zelf gewerkt hebben en dat er goed geld mee te verdienen valt. Soms kwamen er tactieken in de module onderhandelingstechnieken naar boven.

De voorbeelden van netwerken en lobbyen liggen voor het oprapen. In België zitten zelfs in sommige dokterspraktijken de artsenbezoekers met nieuwe producten in de wachtkamer tussen de patiënten.

Wat dacht je van de extreme bescherming van artsen op Vlaams niveau en de hier veel hogere medicijneninname ten opzichte andere Europese landen ? Jawel, het vergoedingsstelsel is er op gebaseerd dat de ziekenfondsen de hoogste vergoeding neertellen voor de klassieke medicijnen. De farmaceutica wordt van overheidswege het hand boven hoofd gehouden en maken hier gretig gebruik van. Zij geven hier ook aan heel wat mensen werk en voor wat hoort wat,…

Alternatieve geneeskundigen worden door artsen soms kwakzalvers genoemd. Zelf heb ik hierover met mijn buurman huisarts een keer een serieus verschil van inzicht gehad. Gevolg : ik loop er niet meer binnen als het echt niet nodig is en zoek van tevoren uit of er een ander alternatief voor handen is. Als hij geen verklaring voor iets heeft, dan komt het van de stress !

Niet voor niets floreren mede door de zich meer bewust wordende Vlaamse consumenten de natuurgeneeskundige praktijken in Zeeuws – Vlaanderen en Noord-Brabant. Helaas vertellen zij ook niet altijd hoe het in elkaar zit. Een simpel voorbeeld : Keltisch zeezout is in heel Sluis niet verkrijgbaar terwijl er tientallen drogisten en reformwinkels zitten. Mike misschien een ideetje om daar een keer aan PR te gaan doen,…

We worden beduveld waar we bij staan en het ergste van alles is dat op vlak van de cosmetica de drogisten er grotendeels aan meedoen door deze producten in de aanbieding te doen. Je hoeft soms bij exemplaar 2 of 3 niet te betalen of slechts de helft van de prijs te betalen.

Als je een keer goed de verpakking bekijkt van de producten van Unilever (b.v. Dove douchegels en Dove shampoo), het Duitse Beiersdorf (Nivea), Zwitsal en l’Oréal, om maar enkele giganten te noemen, dan concludeer je dat de parabenen momenteel vervangen worden het goed schuimende en het nog ergere Sodium Laureth Sulfate.

Bij ons thuis wassen we ons gewoon met de neutrale klassieke zeep. Op de tuindagen van Beervelde staat er altijd een stand van zeeptabletten met op natuurlijke basis vervaardigde zeep uit de Provence met authentieke lavendel- en rozengeur. Wij kopen hier graag in.

Er zijn hier haarverzorgingsproducten van het Amerikaanse l’Anza verkrijgbaar (en natuurlijk de Aleppo van Poekie) die het beste uit de natuur halen.

Erge vlekken verwijderen wij nog altijd met groene zeep in plaats van de HG die op termijn voor ergere plekken en een onaangename geur zorgt. Zo kan het ook ! De schoongemaakte attributen laten we indien mogelijk buiten in het zonlicht drogen.