Re: toxische lever en pancreasproblemen: vicieuze cirkel

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid toxische lever en pancreasproblemen: vicieuze cirkel Re: toxische lever en pancreasproblemen: vicieuze cirkel

#27345

Webmaster
Bijdrager

Je moet het zo zien:

Diabetes is geen ziekte, maar een verzameling van ziektebeelden die allemaal met een verstoorde stofwisseling te maken hebben. Een verstoorde stofwisseling is natuurlijk ook een verstoorde spijsvertering. Dit heeft inderdaad veel te maken met de lever en de alvleesklier, maar ook de bijnieren. Die zijn samen verantwoordelijk voor de glucosehuishouding. Aangezien hij diabetes heeft/had, is/was deze dus al danig verstoord.

De lever is ook verantwoordelijk voor de kwaliteit/zuiverheid van het bloed. Bij diabetes zie je veel problemen met de circulatie (er kan zelfs hierdoor voetgangreen optreden) en dus is er sprake van dik, vervuild bloed. Dit geldt niet alleen voor het bloed, maar ook voor die andere lichaamsvloeistof: lymfevocht. Ziehier ook mijn definitie van ziekte: een vergiftigingscrisis als gevolg van voedingstekorten. Micro-organismes zoals de borella (die Lyme veroorzaakt) zijn opruimers/afbrekers/schoonmakers en worden dus gelokt door zieke en zwakke cellen.

Als hij zijn lichaam zou ondersteunen in de grote schoonmaak gaan zowel de ziekte als de micro-organismes vanzelf weg. Het gaat er dus om de OMGEVING van de cellen (bloed en lymfevloeistof) te verbeteren. Een pro-benadering, geen anti.

Mike