Re: toxische lever en pancreasproblemen: vicieuze cirkel

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid toxische lever en pancreasproblemen: vicieuze cirkel Re: toxische lever en pancreasproblemen: vicieuze cirkel

#27344

ruud
Bijdrager

Dank je Mike, dat wist ik dan weer niet dat glutenvrije granen weinig zetmeel bevatten tov wortels, pompoenen, pastinaken en bieten e.d.

Dat is een ware eyeopener voor me.

Ik had net weer een pompoen gekocht nota bene en die heb ik al een hele tijd niet meer gekocht omdat ik ze een tijd lang te veel heb gegeten.

Ik kan de vetten wat makkelijker loslaten met dit inzicht van met gerust hart bepaalde glutenvrije granen herintroduceren.

Het voelt als een soort dans op ijsschotsen voor me.

Soms weet ik niet meer op welke schots ik nog kan staan en voor hoelang.

Ik heb het begin van de nacht weer last gehad van misselijkheid en druk aan de achterkant van mijn rugflank ter hoogte van mijn middenrif.

Ik vermoed dat hier minimaal de lever een rol speelt.

Er moet iets gebeuren en snel (nieuwe leverkuur, maar nu dan ook met aanloop van een aantal dagen – ik doe het ook met appelazijn).

Daarnaast pijnig ik mijn hersenen over hoe het bij mijn schoonvader zo ver heeft mogen komen met zijn huidige lymfeklierkanker.

Hij heeft/ had al diabetes.

Zou je misschien kunnen stellen dat die pancreas is aangetast door een toxische lever als oorzaak?

Wat moet iemand met een flinke toxische lever nou aanvangen met een infectie als lyme, wat ook weer een extra druk is op de toxinenafvoer?

Het zaakje loopt dan vast op de toxinen.

Die lymfeklieren die probeerden op te vangen wat de lever met moeite nog kon.

Voor mij wordt het steeds helderder dat die lever, dat daar de heling moet plaatsvinden.