Re: toxische lever en pancreasproblemen: vicieuze cirkel

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid toxische lever en pancreasproblemen: vicieuze cirkel Re: toxische lever en pancreasproblemen: vicieuze cirkel

#27354

Anoniem

Om even een andere theorie ertegenaan te gooien. Als je zetmeelrijke groenten als wortels en bieten fermenteerd dan zou in principe,als ik de theorie vh fermenteren goed begrijp,de zetmeel zo goed als eruit zijn maar heb je wel nog de reinigende en extra probiotische werking vd groenten?

@rapunzel Jij doelt op de bekende KH-verslaving neem ik aan?echter is het niet alleen een goed gevoel,maar merk ook dat ik beter kan relativeren,minder angstig/onrustig,minder pijn in gewrichten/krachtiger gevoel in spieren etc.Het heeft alleen soms wisselende uitwerking op de nachtrust. Ben nog aan t observeren&experimenteren ermee….

Daarbij las ik laatst in een artikel dat non-starchy veggies (niet-zetmeelrijke groenten) vnl al in de darmen worden geconsumeerd waardoor er geen of iig niet veel glucose van vrijkomt in het bloed. Dat zou dan,als ik t goed interpreteer,erop neerkomen dat je feitelijk eigenlijk minder KH binnenkrijgt dan je denkt te consumeren/berekenen qua waardes die ervoor staan?

In zijn algemeenheid lijkt het me verstandig om nu eindelijk eens de strijdbijl te begraven. Alles wat jij doet en denkt kenmerkt zich door strijd, strijd en nog eens strijd. Je vecht vooral tegen je eigen schaduw…

Ik had/heb helemaal niet de intentie om hierover met je te strijden. Ik probeerde alleen duidelijk te maken,dat je zo misschien ook mensen kunt afschrikken die stapjes willen zetten naar een gezonder voedingspatroon en hier terecht komen en vervolgens vanalles lezen over allerlei ‘restricties’ binnen die wereld. Zou ik me goed kunnen voorstellen dat mensen hierdoor overweldigd raken en vervolgens afhaken….

Maar uit pure interesse;hoe zou bij jou de lijst met groenten (&fruit?) uitzien die ongelimiteerd,iig dagelijks, gegeten kunnen worden?