Re: toxische lever en pancreasproblemen: vicieuze cirkel

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid toxische lever en pancreasproblemen: vicieuze cirkel Re: toxische lever en pancreasproblemen: vicieuze cirkel

#27350

HeleenQ
Bijdrager
Quote:
Ik vind het niet erg om de kracht van de herhaling toe te passen. Glutenvrije granen bevatten slechts weinig zetmeel t.o.v. wortels, pompoenen, pastinaken, bieten etc. In jouw voorbeeld is boekweit dan weer beter dan haver, want haver bevat wel gluten.

Om de een of andere gekke reden schijnt GAPS glucose-inname niet als problematisch te zien, vanwege de visie dat dit een monosaccharide is en geen polysaccharide. Ik zie het precies andersom: poly’s zijn goed en helend en juist een overdaad aan glucose en fructose is het probleem!

Mike, elke keer wordt het uit z’n verband getrokken over die pompoen, wortels etc, er is niets mis met pompoen tenzij je er bergen van eet en zonder vetten. Waarom beveel je dan wel een zoete aardappel aan bijvoorbeeld? Dat is geen zetmeel?

Dat mensen vervolgens aan de haal gaan (@Lievergezond, hier bedoel ik jou niet mee!) en ineens, omdat het mag, veel van dat ‘toegestane’ voedsel gaan eten en op een verkeerde manier…. dat dit wordt toegeschreven aan het protocol vind ik kortzichtig. Het wordt hoognodig tijd dat je het boek zelf eens gaat lezen van GAPS en meer gaat snappen van de achterliggende gedachte, lees dat JUIST NCM het daarin heeft over hypoglykemie etc.), meer zeg ik er niet over. Dit is het allerlaatste wat ik ervan zeg, ben er nu wel klaar mee.