Re: Timo

Forum Forums Stel jezelf even voor Timo Re: Timo

#56707

autumn
Bijdrager

Hallo Timo

Welkom op het forum en leuk om weer te lezen dat er mensen zijn die meelezen en meeleren terwijl we er geen weet van hebben.

Quote:
Op de sportschool zeggen de personal trainers dat ik te weinig koolhydraten binnen krijg in vergelijking met mijn training schema 4/5 per week. daardoor ben ik maar extra vlees gaan eten om koolhydraten te vermijden. hoe denken jullie hierover? meer koolhydraten?

Je kunt wel koolhydraatarm leven, maar je levensstijl vergt veel energie, dus veel calorieën. Meer vlees eten voedt, vult en verzadigd wel, maar als je daar je brandstof uit wilt halen ga je eigenlijk omslachtig te werk en heb je mogelijk ook kans op extra lichaamsvervuiling omdat er volgens mij ook allerlei ongunstige reststoffen vrij komen bij de omzetten van eiwitten naar energie. Ik raad je aan om vooral veel verzadigde vetten te eten om aan je energie te komen, zodat eiwitten als brandstof blijven dienen. Kokosolie bevat veel middellange vetzuren die direct omgezet kunnen worden tot energie. Korte en middellange vetzuurketens (dit betreft de lengte van de moleculen) hoeven namelijk niet met gal geëmulgeerd te worden tot kleinere moleculen. Kies ook bij kokosolie ‘extra virgin’ kwaliteit! Andere soort vetten kan je ook gebruiken, zolang je je maar concentreert op biologisch en verzadigd en meervoudig onverzadigd minimaliseert. Dus als je koolhydraatarm wilt eten, ruil de koolhydraten dan wel in voor vetten zodat je toch voldoende brandstof/energie binnen krijgt voor je krachtsport.

Dan is het verder nog te vraag of je lichaam goed kan dealen met zulke hoge vetgehaltes in je voeding. Mogelijk heb je een reeks leverreinigingen nodig om je lever in de juiste conditie te brengen om vetrijk te kunnen eten…