Re: Timo

Forum Forums Stel jezelf even voor Timo Re: Timo

#56728

Webmaster
Bijdrager
Quote:
Heb ik iets gemist? Ik kan me niet herinneren dat ik in het boek van Price mensen met brillen heb gezien? Of zijn er meerdere foto’s te vinden die niet in het boek staan??

Dan heb je zelf ook een bril nodig. 😕

Ik had het overigens verkeerd gezegd. De brildragers betreffen niet graanetende Zwitsers, maar graanetende Kelten. Zie deze foto:

http://journeytoforever.org/farm_library/price/price4.html

Quote:
Nu lijkt het alsof je zegt: ‘WAPF is goed, maar ik maak die en die en die uitzondering/kanttekening, op grond van voortschrijdend inzicht.’

Dat kan natuurlijk.

Maar wanneer anderen uitzonderingen/kanttekeningen maken of studies doen die iets anders aantonen dan WAPF (bijvoorbeeld dat rood vlees een risicofactor is voor darmkanker, ik noem maar een zijstraat), is dat dan niet net zo goed voortschrijdend inzicht?

Allereerst deed Price onafhankelijk onderzoek dat hij zelf financierde. Onderzoek van na de oorlog wordt gefinancierd door externe partijen die belang hebben bij een bepaalde uitkomst. Op ‘onderzoek’ dat concludeert dat de consumptie van rood vlees kanker zou veroorzaken is allereerst onderdeel van een agenda om ons van helend en voedzaam dierlijk voedsel af te krijgen en heeft geen enkele historische basis. Als we er duizenden, nee, miljoenen jaren al geen kanker van krijgen, met wat voor versnelde evolutie hebben we nu dan ineens te maken? Dit is geen voortschrijdend inzicht, maar propaganda vermomd als ‘wetenschap’! Bovendien ben ik hier al eerder op ingegaan:

https://www.fatsforum.nl/topic/kritiek-op-weston-price-en-mijn-antwoord-daarop

Mijn punt is dat Price niet op de hoogte was van antinutrienten in plantaardig voedsel als granen en nachtschades, omdat men daar simpelweg nog geen onderzoek naar had gedaan. Daarnaast genoten zijn generatiegenoten nog bescherming hiertegen d.m.v. de vet- en eiwitrijke voeding die er in die tijd nog werd gegeten. Hierdoor, plus een actievere levensstijl, kon men ook wegkomen met de inname van meer zetmeel en koolhydraten.

De degeneratie waar Price voor waarschuwde is echter inmiddels zover gevorderd dat de emmer boodevol is en dan is het niet meer zinvol om dagelijks druppels te blijven toevoegen in de vorm van gluten en naurotoxines. Lees de vele klachten die hier op het forum voorbij komen en je weet genoeg! WE zijn te ver heen en kunnen niet eens meer het voedingspatroon van een traditioneel landbouwvolk meer veroorloven. We moeten verder terug de tijd in, naar de oervoeding van de jager-verzamelaar.

Mike