Re: Timo

Forum Forums Stel jezelf even voor Timo Re: Timo

#56706

E123
Bijdrager

Hallo Timo,welkom op het forum!

Ik zie dat je al erg goed bezig bent met voeding. 4 Jaar geleden begon ik ook met echt gezond eten, ik was toen ook 22 jaar oud/jong. Ik herken mezelf wel een beetje in jouw verhaal, want op dat moment was ik ook erg veel bezig met sport.

Een goede tip die ik je kan geven is dat je het niet moet gaan overdrijven zoals ik in die tijd deed. Ik was in die tijd veel te extreem bezig met sporten. 4x per week zware krachttraining, verder veel kickboksen, tae-kwondo en dan ook nog hardlopen erbij. Alles ingedeeld in speciale zelfgemaakte schema’s, ook voeding moest natuurlijk “perfect” zijn, dus bakken vol magere kwark, eiwitschakes etc.

Gelukkig zie ik dat jij al een stuk beter bezig bent met voeding. Maar ga het in elk geval niet overdrijven en gun je lichaam vooral ook veel rust.

Quote:
Ik ga ongeveer 1 keer per week uit met vrienden en dat is dan in mijn ogen mijn enige zonde want dan drink ik meestal wodka met soda water. ik weet dat iedereen hier anti alcohol is maar als ik dan toch uit ga wat is dan het minst slechte om te drinken?

Ook hier herken ik mezelf helemaal in. Alcohol is ook bij mij nog een valkuil. Iedereen kan zeggen wat ie wil, maar het blijft gewoon een beetje ongezellig als je als enige de hele avond aan een glaasje water zit. Ook hier probeer ik het niet te overdrijven, maar lukt niet altijd. Gisteravond bijvoorbeeld, gezellig met z’n allen op het terras heb ik 5 biertjes gedronken. Al dronk ik er op jouw leeftijd mindstends 10, 15 of 20 vind ik die 5 toch veel te veel. Achteraf baal ik dan een beetje dat het zover gekomen is. Alcohol blijft dus gewoon ongezond en iets waar je erg mee moet oppassen. Ik heb dan ook geen tip met een drankje dat minder ongezond is. Alhoewel, misschien valt er nog wel wat over kruidenbitters te zeggen.

Quote:
Ben nu op vakantie in Spanje en drink water met toegevoegd magnesium is dat gezond?

Ik heb dit nog nooit gedronken, maar het lijkt me niet zo’n probleem. Ik weet niet of je keltisch zeezout hebt meegenomen, anders is dit een nog betere oplossing. Hierin zit magnesium, maar ook nog 83 andere belangrijke mineralen.

Quote:
Op de sportschool zeggen de personal trainers dat ik te weinig koolhydraten binnen krijg in vergelijking met mijn training schema 4/5 per week. daardoor ben ik maar extra vlees gaan eten om koolhydraten te vermijden. hoe denken jullie hierover? meer koolhydraten? gaat het Weston Price lifestyle samen met een afgetraind lichaam?

Je bent goed bezig. Laat je niet verleiden om meer koolhydraten te gaan eten. Wapf en een sterk lichaam kunnen zeker samen. Weston Price heeft volkeren gezien die de hele dag door met een rugzak van 100-150kg rondliepen. Deze mensen zaten alleen wel in de vetverbranding. Die 4-5x per week krachttraining die jij doet zou weleens kunnen voorkomen dat je in de vetverbranding raakt. Krachttraining vraagt erg veel van je lichaam en is dus een grote bron van stress. Je bijnieren maken dan cortisol aan wat de lever aanspoort tot het vrijgeven van suikers in het bloed. Hierdoor stijgt de bloedsuiker weer, ondanks je lage inname van koolhydraten. Ik weet niet hoelang je al erg laag in de suikers zit, maar het zou maar zo eens kunnen dat al die krachttraining icm low carb op den duur verkeerd bij je gaat uitpakken.

Evan