Re: Timo

Forum Forums Stel jezelf even voor Timo Re: Timo

#56715

Webmaster
Bijdrager
Quote:
De originele richtlijnen van Weston Price beperken koolhydraten helemaal niet. Ik ben ook vaak verbaasd hoe onder de richtlijnen van Weston Price vaak gedaan wordt alsof dat wel zo is. Kijk een op de amerikaanse site.

Dit is correct. Het is dan ook mijn enige kanttekening bij het WAPF-protocol. M.i. wordt er teveel vastgehouden aan de inzichten van de jaren 1930, toen men nog niet op de hoogte was van antinutrienten in plantaardige voeding, zoals fytinezuur, gluten en neurotoxines (nachtschades). Daarnaast was men toen bij lange niet zo ver doorgedegenereerd als wij nu zijn, waardoor koolhydraatconsumptie kon worden gecompenseerd met vet- en eiwitrijke dierlijke voeding. Deze luxe hebben we helaas niet meer vandaag de dag.

We hebben het hier op het forum al regelmatig over gehad. Het is belangrijk om verder te kijken. In de bd-wereld blijven ze vaak ook hangen in een mentaliteit van ‘als Steiner het niet goed vindt, dan deugt het niet’, terwijl Steiner volgens mij innovatie en ontwikkeling zeer zou hebben toegejuicht!

Mike