Re: Timo

Forum Forums Stel jezelf even voor Timo Re: Timo

#56714

Webmaster
Bijdrager

Ik ga mee met de woorden van Janse. Krachtsport en cardio zijn anaerobe vormen van sportbeoefening en dit onttrekt zuurstof aan je cellen, waardoor de cellen anaeroob worden en glucose gaan fermenteren (met name je spiercellen, vandaar dat je verzuurde spieren kunt krijgen). Dit is een extreem stressvol proces voor je lichaam, dat een zwaar beroep doet op je bijnieren. Deze zullen de lever aansporen om glycogeen af te geven, waardoor de glucosespiegel in het bloed stijgt. Als de suikers door het sporten snel uit het bloed verdwenen zijn (door vergisting!), zal het lichaam eiwitten uit spieren gebruiken en omzetten in glucose. Op deze manier zul je geen vetverbrander worden. Je schrijft:

Quote:
Hou erg van sporten ben nu vooral bezig met kracht training, ja ik weet dat jullie hier geen fan van zijn. Maar vind het belangrijk om sterk te zijn en een fit lichaam te hebben.

Op dit voedingspatroon zul je, mits je je stress- en cortisolniveaus onder controle weet te houden, zonder enige vorm van lichaamsbeweging FITTER EN GEZONDER DAN OOIT worden! Behandel je lichaam goed en het behandelt jou goed.

Mike