Re: The Mood Cure

#11582

ruud
Bijdrager

Marijan, dat is heel, heel moeilijk, om van SSRI’s zomaar te stoppen, zeker als je er al 10 jaar aanzit.

Dat moet je eigenlijk onder begeleiding doen.

http://www.youtube.com/watch?v=z_XFfdkJXnM&feature=related

Het is niet anders dan dat je van de coke moet afkicken.

Het is verschrikkelijk dat er geen afkickklinieken zijn voor dit soort doeleinden want het vraagt heel veel investering met pijn en moeite.

Kijk maar eens op youtube: de verhalen van mensen die van dit soort middelen afkicken en wat het aan investering kostte.

Ik ken ook iemand die met een ssri stopte en die kreeg hevige darmklachten.

Je zou je vraag ook neer kunnen leggen bij fernand haesbrouck (website http://www.adhdfraude.net ) hoe je vader het zou kunnen doen of dat hij mensen kent die hem zou kunnen begeleiden.

Wel goed te beseffen dat jij wel wil dat je vader afkickt, maar je vader moet het zelf met 200% ook willen dan.

En met wat ik van depressiviteit ervaren heb breekt het ook je wilskracht omdat je niet meer je mogelijkheden kan overzien/voelen.

Een dieet volgens Weston Price zou ook erg belangrijk zijn dat het lichaam zelf weer goed kan functioneren om de hersenen te voeden o.a.

De arts hierboven heeft het over serotonine bijv.

Zie deze passage over serotonine die vast niet Weston Price-proof is, maar er staan wel belangrijke dingen in die passage:

Quote:
Voor een goed evenwicht van serotonine in het lichaam is het gewenst een teveel aan suikerrijk voedsel te vermijden. Als regel wordt gesteld dat voedsel rijk aan complexe koolhydraten het serotoninegehalte in de hersenen op peil helpt houden, terwijl het eten van veel eiwitrijk voedsel het gehalte aan opwekkende neurotransmitters zou verhogen.

De bloed-hersenbarrière bepaalt in hoeverre een stof als serotonine de hersenen vanuit het lichaam kan bereiken. Serotonine komt namelijk ongeveer zo’n 90% in het maag-darmkanaal en het bloed voor en maar voor 2% in de hersenen.

http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?id=636&cod=430&page=9