Re: Te hoog cholesterol, verstopte bloedvaten.. En de dokter zegt dingen die je niet wilt horen..

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Te hoog cholesterol, verstopte bloedvaten.. En de dokter zegt dingen die je niet wilt horen.. Re: Te hoog cholesterol, verstopte bloedvaten.. En de dokter zegt dingen die je niet wilt horen..

#50646

Anoniem

Met alleen roomboter en rauwe melk ga je het niet redden vrees ik.

Ranzige en (deels) geharde vetten en een te hoge insulinespiegel door veel koolhydraten veroorzaken ontstekingsreacties in de vaten. Cholesterol komt dan om de nodige reparaties uit te voeren, vandaar de verhoogde cholesterol. Statines zullen de boel dus alleen maar verergeren, ALS ze al werken. In de meeste gevallen zijn de bijwerkingen van de statines nog veel erger dan de kwaal. Cholesterol op zich is niet slecht, het is wel een aanwijzing dat er iets mis is met je bloedvaten!

Het is dus zaak om de kwaliteit van je vaten te verbeteren, allereerst door bovenstaande producten uit je dieet te schrappen. Realiseer je daarbij dat het gaat om ALLE gefabriceerde voedingsproducten, want ranzige plantaardige vetten en suikers zitten werkelijk overal in. Denk aan gebak, koekjes, snoep, frisdrank, chips, brood, noem maar op. Daarnaast zou ik hoge doses vitamine C gaan gebruiken om de flexibiliteit van de vaatwanden te verbeteren.