Re: Te hoog cholesterol, verstopte bloedvaten.. En de dokter zegt dingen die je niet wilt horen..

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Te hoog cholesterol, verstopte bloedvaten.. En de dokter zegt dingen die je niet wilt horen.. Re: Te hoog cholesterol, verstopte bloedvaten.. En de dokter zegt dingen die je niet wilt horen..

#50675

ikke
Bijdrager

Evan,

Antwoorden heb ik niet voor je.

Of H2O2 per definitie beter is dan vitamine C, kun je hieruit niet concluderen.

– Je weet niet of er bij deze vitamine C-reactie andere bijproducten ontstaan die een andere (meer of minder voordelige) reactie geven

– H2O2 die rechtstreeks binnenkomt, zou een andere reactie kunnen geven dan H2O2 die gevormd wordt uit vitamine C (bijvoorbeeld door een andere plaats van de reactie; de zuurgraad van de omgeving waar de reactie plaatsvindt of door andere, sterkere stoffen op een andere plaats in het lichaam die de voorkeur voor een reactie hebben). Een stof “kiest” namelijk altijd die stof uit zijn omgeving waarmee in die omgeving de beste reactie kan plaatsvinden.

– Een scheikundige/biochemicus geeft waarschijnlijk nog 10 argumenten waarom dat hieruit niet te concluderen valt (maar heeft misschien wel aanvullende kennis die het wel bevestigt of ontkracht!)

Ook kun je niet concluderen dat vitamine C voor ijzertekort zorgt:

– Bij deze reactie wordt ijzer(II) omgezet in ijzer(III). Zou eerlijk gezegd niet weten welke vorm van ijzer het lichaam gebruikt en of het lichaam misschien met beide uit te voeten kan

– Deze ijzer-reactie vindt buiten de bloedbaan omgekeerd plaats, dus er ontstaat weer ijzer. Het is mij niet bekend of het lichaam dat ook kan gebruiken.

– En ook hier geldt dat een scheikundige of biochemicus veel duidelijker kan aangeven hoe het in elkaar zit.