Re: Te hoog cholesterol, verstopte bloedvaten.. En de dokter zegt dingen die je niet wilt horen..

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Te hoog cholesterol, verstopte bloedvaten.. En de dokter zegt dingen die je niet wilt horen.. Re: Te hoog cholesterol, verstopte bloedvaten.. En de dokter zegt dingen die je niet wilt horen..

#50668

Anoniem

Excuus! Dit is de chemische formule van een molecuul vitamine c. Het bestaat in zijn geheel uit zuurstofatomen (O) en waterstofatomen (H) die gegroepeerd zijn in groepjes OH (hydroxide = base) en twee enkele zuurstofatomen en een enkel waterstofatoom. Het lijkt me daarom een heel klein stapje van vit c naar h2o2 als vit c in het lichaam uiteenvalt (oplost) in de losse ionen van waterstof en zuurstof. Als je naar de formule kijkt en zuurstof en waterstof combineert tot h2o2 hou je zuurstof en waterstof over. Daar is in verbrandingsprocessen door het lichaam heel makkelijk water en koolstofdioxide van te maken (dé twee eindprodukten bij verbranding bestaande uit zuurstof, waterstof en koolstof). Vooral omdat bij vitamine c – staat in de tekst – ook koolstof betrokken is.

Pin me er niet op vast, dit is mijn eigen huis-, tuin- en keukenlogica met een beetje enthousiasme voor ‘middelbareschoolscheikunde’.

Hilda

(Dat vitamine c ondanks de hydroxiden toch een zuur en geen base is komt omdat het makkelijk waterstof kan afstaan. Dát is de definitie van een zuur.)