Re: Tandsteen

#59316

Webmaster
Bijdrager

DBP = Vitamin D Binding Protein, een eiwit dat vitamine D bindt en daarmee opneembaar maakt. In de tekst valt te lezen dat als de lever beschadigd is door gifstoffen (niet je huidige voeding, maar je voeding van voorheen, uiteraard) deze niet goed meer zijn functie kan vervullen als ontgiftingsorgaan. Dit kan tevens ten koste van je voorraad aan DBP gaan, waardoor je dus vitamine D niet goed kunt opnemen.

Je hebt door de hoge vetinname van WAPF regelmatig verstopping gehad, die je nu aan het oplossen bent d.m.v. zout-flushes en lever- en galreinigingen. Op mijn advies heb je je vetinname verlaagd tot een aanvaardbaar niveau. Dit heeft allemaal tot verbetering geleid. Toch kom je ook nog regelmatig energie tekort. Het zit dus simpelweg niet goed met je lever en dit zou wel eens kunnen verklaren waarom de lever niet goed in staat is om ook zijn andere functie te vervullen, nl. vetverbranding. Vit. D is een vetoplosbare vitamine en je ziet wederom dat inname nog niet noodzakelijk opname is. Aan de inname ligt het immers niet, maar wel aan de opname.

Kortom, je lever behoeft nog de nodige heling. Ik zou als ik jou was inderdaad de inname van levertraan verhogen, maar ook nog vaker lever gaan eten. Heel het desbetreffende orgaan met datzelfde orgaan als voeding!

Mike