Re: tandinfectie

#46827

ruud
Bijdrager

Ik heb ook al een tijd (twee jaar ongeveer) een kies met wortelpijn.

Het doet niet extra pijn als ik erop klop of het betreft in dit geval ook geen koud/warmpijn fenomeen.

Maar het is wel een telkens terugkerende zeurende pijn.

Ik ben sinds anderhalf jaar in behandeling bij een resonantietherapeut die zelf ook veel kiesproblemen heeft gehad, maar die met haar eigen methode de problemen met de kiezen heeft opgelost.

Mijn probleem is dat ik in mijn lichaam meerdere infectieproblemen heb (verschillende infecties ook: waaronder de chronische variant van de ziekte van lyme), die met elkaar concurreren om snel behandeld te worden.

Ik heb boeken gelezen van Hulda Clark, die zich veel heeft bezig gehouden met energetische methoden om infecties aan te pakken, maar die was rigoreus voor het laten trekken van bepaalde stoorzenders in de mond en dan ook gelijk met wortel en al: niks te wortelkanaalbehandeling of zo.

Dus de meningen zijn er over verdeeld kennelijk.

Ik kan maar moeilijk inschatten wat wijsheid is: mijn huidige tandarts lijkt me geen optie om over dit onderwerp een boom op te zetten.

Ik ken een lymepatient die haar voormalige hartinfarct wijt aan een kieswortel die zat te storen, ik geloof na een wortelkanaalbehandeling en ook zij zei: gelijk de kies voortaan eruit met wortel en al.

Een hartaandoening zie ik er bij mezelf niet meer opnieuw van komen, omdat ik onder voortdurende controle sta -resonantietherapie- voor wat betreft storende infecties: mijn behandelaar heeft al storende infecties van mijn hart afgehaald in een eerder stadium (ik had veel last van extra merkbare snelle kloppingen van mijn hart, vooral snachts) en die zijn ook niet meer teruggekomen.

Maar goed, die kieswortel…

Vroeger voordat ik me ooit bewust was van infecties in mijn lijf (redelijk klachtenloos) had ik wel veel last van gevoelige tanden met koud/warmproblemen.

Sinds ik echter kruiden gebruikte tegen de ziekte van lyme (in dit geval vooral cat’s claw), was ik ineens van dat koud/warmprobleem af, wat geeft te denken over de omkeerbaarheid van problemen in de mond, door mensen zelf van binnenuit te bewerkstelligen.

Ook had ik verspringende pijnen bij verschillende kieswortels die ik nu grotendeels niet meer heb (ik zit nu vijf jaar aan de cats claw ook al): nu lijkt het zich dus vooral op 1 kies te concentreren.

Ik ben zoals gezegd niet zo van de rigoreuze onomkeerbare “oplossingen”, al is een wegrottende kaak ook niet echt iets waar ik op zit te wachten.

Hier ook een interessante site van / voor tandartsen over paradontale aandoeningen irt spirocheteninfecties zoals de ziekte van lyme: http://plan2smile.wordpress.com/2011/11/10/de-ziekte-van-alzheimer-een-neurospirochetose/