Re: tandinfectie

#46798

Anoniem

@painless

als ik met mijn nagel op desbetreffende kies klop voel ik niks eigenlijk, net hetzelfde als op de andere tanden.

Ondanks ik hiervoor lang tandpasta met fluor gebruikte omdat ik ondervond dat telkens ik een natuurlijke tandpasta of zelfgemaakte gebruikte, die kies enorm pijn begon te doen. Nu is het dus over en ik gebruik weer een zelfgemaakte ‘tandpasta’. Ik vraag mij af of de fluor die tandinfectie ‘hielp’ onderdrukken maar het bleef er toch latent aanwezig want ik had wel pijn als het in aanraking kwam met koud water dus. Na het zappen voel ik geen pijn meer en gebruik ik de fluor tandpasta ook niet meer. Misschien kwam door het stoppen met poetsen van fluor tandpasta die latente tandinfectie hevig aanzetten (waardoor ik misschien de verkeerdelijke indruk kreeg dat fluor toch beter hielp) en door de parasieten weg te zappen is het nu beter genezen.

Maar zolang de amalgaam erop zit zal het gat moeilijk kunnen dichten dmv voeding alleen. Ik heb in totaal 3 vullingen waarvan 2 ook langs de zijkant amalgaam hebben. Hoe boor je dat er eigenlijk uit? Ik denk dat er van die tanden niet veel meer zal overschieten..

Heb je nooit gedacht om zo’n made in een tandgat te steken met tijdelijk dekseltje erop zodat die het dode materiaal kunnen oppeuzelen? Dat doen ze toch ook met andere wonden tegenwoordig.. :mrgreen: