Re: Taking charge of your fertility

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Taking charge of your fertility Re: Taking charge of your fertility

#49659

ongelovigethomaz
Bijdrager

Het is helemaal geen technisch boek, het is juist simpel geschreven en het leest lekker weg. Alles wordt gemakkelijk uitgelegd. Voor medische professionals en voor mensen die nog dieper op de informatie willen ingaan, zijn er lange appendixen aan het einde van het boek.

Interessant dat citroen zo’n werking heeft, ik zou het alleen niet voor mezelf gebruiken als anti-conconceptie. Lijkt me toch erg bewerkelijk en te riskant.

Ik ben nu op 1/3 van het boek en heb al zoveel geleerd dat ik nergens anders gehoord heb! Hoe is het mogelijk dat er nauwelijks informatie wordt gegeven over de cyclus en bijbehorende lichamelijke symptomen! Ik was totaal onwetend.

Het is ook weer een typisch geval van de macht van de farmaceutische industrie. Dit natuurlijke en betrouwbare alternatief is niet eens bekend. De pil en de spiraal leveren enorme winsten op. Als vrouwen deze ‘FAM’ methode ( Fertility Awareness Method ) gebruiken, kopen ze alleen een boek (of cursus) en een thermometer. De methode wordt niet standaard aan medische professionals onderwezen, terwijl het heel wetenschappelijk is.

Voor het gebruiken van de methode check je dagelijks:

– lichaamstemperatuur tijdens wakker worden, vast tijdstip

– afscheiding

– optioneel positie van de baarmoedermond

Deze informatie wordt ingevoerd op een lijst om betrouwbare conclusies uit te trekken.

De methode is niet alleen goed voor anti-conceptie of conceptie, maar kan bijvoorbeeld ook eventuele problemen opsporen. Een extreem voorbeeld waar ik aan denk is baarmoederhalskanker.

Blijkbaar zijn de medische onderzoeken om vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen te helpen erg heftig en worden vaak niet goed uitgevoerd (bijvoorbeeld verkeerde tijdstip in de cyclus). Als een vrouw deze FAM methode gebruikt, kan ze veel informatie verschaffen aan medische professionals waardoor het oplossen van het probleem makkelijker wordt.

Ik kom weer terug op het belang van het samenwerken met moeder natuur. Ik denk dat het vrouwen macht geeft wanneer ze meer begrip hebben van hun eigen lichaam en cyclus. En wij willen macht, haha.