Re: stuk over cholesterol door Mike

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid stuk over cholesterol door Mike Re: stuk over cholesterol door Mike

#24541

corneliahz
Bijdrager

@mike.

Altijd een mooi gezicht om een zwetende, hardwerkende man te zien (eh, …..sommige dan…) :D.

Alle gekheid op een stokje. Wat ik soms als onhandig ervaar op fora is dat er vaak een aantal terugkerende kernthema’s naar voren komen die her en der verspreid herhaaldelijk besproken worden in tig posts. Vooral als het het forum inhoudelijk groeit en er meer gebruikers zijn. Sommige fora hebben een uitgebreide zoekfunctie waardoor je toch een aardige kans maakt om vrij snel de informatie te vinden die je zoekt, maar dat is bij de meeste niet het geval.

Vooral voor nieuwe gebruikers kan het handig zijn als basisinformatie op een logische plek en overzichtelijke wijze aangeboden wordt. Zodat men eerst kennis kan opdoen alvorens heel impulsief allerlei vragen af te vuren die misschien al vaker gesteld zijn en waarop al vaker antwoord is gegeven.

Voor de gevorderde forumgebruiker kan het handig zijn om weer even een thema als naslagwerk te kunnen raadplegen.

Voor jou als moderater kun je zelf natuurlijk wél nieuwe informatie aan de gesloten-thema-posts toevoegen en hebt zo voor jezelf een mooi (forum)systeempje om de boel overzichtelijk te houden en evt. nieuwe informatie aan te vullen.

Ik zou het mooi vinden als er daadwerkelijk een boek van jouw hand verscheen. En daardoor meer publiciteit voor de informatie en zienswijzen die je verstrekt waar een waardevolle boodschap voor onze gezondheid in zit. Ik vind het belangrijk dat dergelijke kennis voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk wordt. Er is tenslotte al meer dan genoeg disinformatie in omloop. Het zou toch geweldig zijn als ik in een gesprek met anderen, over bijvoorbeeld het nut van vet in voeding, zou kunnen doorverwijzen naar het boek “Van vet wordt je niet vet” van Mike Donkers :D.

Je hebt inmiddels enorm veel info bijeen gesprokkeld en bent in staat ervaringen en kennis van anderen, zoals bijvoorbeeld Weston Price, te vertalen naar hedendaagse en eigen omstandigheden. Tegelijkertijd geef je praktische handreikingen om e.e.a. meer bereikbaar en toepasbaar te maken. Je hebt een pioniersgeest, bent onderzoeker, bent je eigen proefkonijn. Je staat open voor andere zienswijzen en blijft ontwikkelen, wat je weer overbrengt bij je publiek. Je hebt de openheid anderen te laten meebeleven in jouw ervaringen. Zou mooi zijn als je die kwaliteiten ook middels een soort kennis-/ervaringsboek tot uitdrukking brengt, dan wordt het ook echt “jouw ding’”. Als je schrijverskwaliteiten vergelijkbaar zijn met je vocale presentatiekwaliteiten, heb ik er wel vertrouwen in ;).

Maarrrr …….. je moet het natuurlijk zelf wél ambiëren. De wijze waarop je nu informatie overbrengt heeft ook zijn charmes en voordelen.

Blijf je juist liever low-profile? Of heb je het idee op deze manier genoeg te kunnen bereiken? Wil je eigenlijk wel iets bereiken? Acht je de tijd nog niet rijp? Heb je het te druk met de rest van je leven? Zou je eigen boek uitbrengen even lucratief zijn als een boek vertalen? Heb je er wel zin in om een boek schrijven? Of vind je dat er al genoeg mensen zijn die over hetzelfde schrijven? Of denk je dat de vorm van een boek niet geschikt is om te vertellen wat je te vertellen hebt. Of heb je de inhoud en opbouw nog niet helder. Of…….

Benieuwd hoe jij en anderen hier over denken…..