Re: Stoppen met roken en de verhoogde kans op diabetes

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Stoppen met roken en de verhoogde kans op diabetes Re: Stoppen met roken en de verhoogde kans op diabetes

#41709

Webmaster
Bijdrager

Nicotine is een oppeppende, stimulerende stof en dient met grote voorzichtigheid, kennis en wijsheid te worden ingenomen voor MEDICINALE doeleinden, anders is het wel degelijk schadelijk. Wat jou goed doet voelen, is stimulering. Zoals zovelen hier ben je bereid om je nachtschade tot op de dood toe te verdedigen om toch maar vooral je stimulerende middel niet op te hoeven geven. Dit is een kenmerk van verslaving. Alleen maar omdat jij er geen kwaad in ziet, wil nog niet zeggen dat het er ook niet is.

Zeer waarschijnlijk heb jij kortstondig inderdaad baat bij nicotine omdat het helende eigenschappen heeft, maar zul je op de lange termijn de schadelijke effecten van overdosering ondervinden. De meeste mensen voelen geen onmiddellijke nadelige effecten bij nachtschades. Dit komt omdat de neurotoxines slechts in kleine hoeveelheden in nachtschades zitten en dat er sprake is van jarenlange stapeling door dagelijkse consumptie van dergelijke ‘gezonde’ (lees: stimulerende) stoffen. De man met de hamer komt dus pas vele jaren later. De link met nachtschades wordt dan heel vaak niet gelegd, omdat het een sluipmoordenaar is. Doe hiermee wat je wil, het is jouw feestje.

Mike