Re: Stoppen met roken en de verhoogde kans op diabetes

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Stoppen met roken en de verhoogde kans op diabetes Re: Stoppen met roken en de verhoogde kans op diabetes

#41703

Chiko
Lid

Het is niet hetzelfde als het eten van groenten uit de nachtschade familie. Anders zou ik dat zeker kunnen voelen. Maar goed, ‘t is mijn ervaring en die van mijn vrienden.

Ik bestel biologisch tabak uit Duitsland en de papiertjes uit Frankrijk. Helaas is er geen te koop in Nederland. Het beste wat je hier kan krijgen is American Spirit tabak, maar dat is ‘natuurlijk’ tabak m.a.w. zonder toevoegingen, maar niet biologisch, dus het bevat wel pesticiden. Ik kan je de links doorgeven als je wilt.

Wat bedoel je precies met niet volgzaam en niet determinerend?

En wanneer een verslaving de gezondheid verslechtert is het niet goed, maar als het een positieve invloed heeft dan is het goed vind ik. Het is maar hoe je het bekijkt. Er zijn ook enkele boeken hierover geschreven, als je geïnteresseerd bent. Ik had nooit gedacht dat ik zou roken, maar toen ik me erin verdiepte was het duidelijk voor me geworden. Tabak roken verdubbelt je denkvermogen, vermindert stress, maakt je wat gelukkiger, vermindert de kans op o.a. Parkinson’s etc. Roken van bio-tabak heeft geen nadelen, zover ik het weet. Vind het ook interessant dat de indianen tabak rookten tijdens hun ceremonies.