Re: stevia, het zoete alternatief

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid stevia, het zoete alternatief Re: stevia, het zoete alternatief

#60771

Anoniem

De stevia die we vroeger hadden was een groen poeder:

poeder van steviablaadjes zonder bewerking, waar al het goeie van het plantje nog in zat.

Het witte poeder is een zoetstof gemaakt van stevia, vaak met toevoegingen die niks met stevia te maken hebben, dat hoeft trouwens niet slecht te zijn.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Steviolglycosiden

http://nl.wikipedia.org/wiki/Stevia_rebaudiana

“Hobbykwekers malen soms het gedroogde blad om het poeder als zoetmiddel te gebruiken. Dit is echter niet toegestaan in commerciële levensmiddelen, aangezien alleen de geraffineerde zoetstoffen toegestaan zijn. Het blad bevat teveel stoffen om toelating mogelijk te maken.”

Toch raar dat een plantje niet in pure vorm gebruikt mag worden,

kan iemand mij het verschil tussen stevia en thee uitleggen? 🙂