Re: sterilisatie van de hond

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid sterilisatie van de hond Re: sterilisatie van de hond

#58092

Anoniem

Als de hond goed gevoerd krijgt heb je zelden problemen met de anaalklieren deze legen zich zelf dan bij het ontlasten, zoals alles, als iets uit balans is krijg je een storing en blijft bv de anaalklier vol staan, met alle gevolgen van dien, het geforceerd uitknijpen is een tijdelijke oplossing maar komt altijd weer terug. Zorg dat je goede voeding geeft met zo min mogelijk aan granen en zetmeel. Er zijn ook brokken op de markt waar erg weinig vul middel inzit. Deze zijn duurder maar je hebt dan ook minder nodig. Voordeel ook minder ontlasting en dierenarts kosten.

De mamma tumoren is echt wel een probleem, zeker als ze op latere leeftijd hieraan geholpen moeten worden en is een zware ingreep, en het herstel is voor een oudere hond altijd langer, voorkomen is beter.

Ik zelf denk dat het voorkomen in de voeding zit. Hier zijn nog geen gegevens over beschikbaar. Wel weet ik dat honden die graan brokken gevoerd krijgen, grote risico lopen om meerdere vormen van tumoren te krijgen, net zoals bij de mens.

Mijn advies is dan ook vers vlees of brokken zoals boven beschreven.