Re: sterilisatie van de hond

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid sterilisatie van de hond Re: sterilisatie van de hond

#58077

Lievergezond
Bijdrager

Nou…ik heb mijn honden ook altijd laten vaccineren..zeker voor parvo..want als dat ergens heerst…ben je je hond zo kwijt.

Labradors staan bekend dat ze in ieder plasje water duiken….onze oude mevr. de Bruin is ooit samen met een rat het water uitgekomen…dus ook voor Weill geent.

Ik moet wel zeggen…dat ik een reuze dierenarts heb 🙂 Die gaat b.v. geen biopten nemen van bulten bij de hond..hij zegt..het zit nu netjes “opgesloten”..ik ga er niet in prikken.

@ dudink…mevr. de Bruin is echt wel een oude hond hoor…een “bejaardenrondje” lopen gaat nog. 15 jaar voor een labrador is over de 100 in mensenjaren.

Ze is wel een heel relaxte hond…ze ademt ook heel langzaam. Krijgt nergens stress van..vuurwerk, onweer..het kan haar geen bal schelen.

Met de Bruin heb ik op jachtcursus gezeten..ze is schotvast.

De andere daarentegen..heeft op een “sociale cursus” gezeten…je zult het misschien niet geloven..maar als er ergens een mand met walnkoten staat…haalt ze er eerst een..en die legt ze bij mevr. de Bruin..en dan haalt ze er een voor zichzelf.

Nou ja..jij snapt wel..dat ik iedere dag van m’n honden geniet

Qua mamatumoren….mijn ouders hadden een cocker spaniel..niet gesteriliseerd..en die

werd na iedere loopsheid schijnzwanger.

Mijn moeder smeerde iedere avond haar buik in met campher-spiritis..(weet niet of het zo goed geschreven is)…en dan gingen “de borstjes” weer weg.

Die hond is 19 jaar geworden.

Voor de rest..laat ik mijn honden maar hun gang gaan.

de Bruin is dol op konijnenkeutels en hooglanderpoep..en Mollie is gek op paardenkeutels. Ze volgen hun instinct….en ik ben ondertussen wel over m’n walging heen dat ze poep eten…

Geniet van je hond ;=))

Dia