Re: Spugen

#57834

Anoniem

Beste Oldmaid,

Welkom op het forum. Uit jouw verhaal leid ik af dat er mogelijk sprake is van een voedselovergevoeligheid en dan is ontgiften met Keltisch zeezout en chlorella in dit stadium de beste oplossing. Mogelijkerwijs zorgen E-toevoegingen aan voedingsmiddelen in jouw geval mede voor de maagklachten. Zie hierover boekje van Corinne Couget.

De site van Poekie vertelt inderdaad veel,… Vanmorgen heb ik zelf aan den lijve ondervonden dat 2 glazen oplossing op basis van 2,5 dl water met 1 el sole en flink wat citroensap, 20 minuten op de rechterzij liggen heel wat teweeg kan brengen. O wee de mensen die per ongeluk de eetlepel hebben ingenomen ! Chlorella vind ik om mee te beginnen iets vriendelijker. Check bij aanschaf wel even het gebied van herkomst.

Zelf leef ik sinds 1999 met fibromyalgie en heb ik een naast een volledige medicijnenallergie tal van andere gezondheidsklachten gehad. Helaas kan ik je op het vlak van de medicijnen niet verder op weg helpen. Op het vlak van het brood weet ik inmiddels al wel heel wat.

Veel kant- en klaar bakmeelproducten (en brood dat van de bakker komt) bevatten zoals Mike in zijn blogs terecht aangeeft genetisch gemanipuleerde soja. Opletten geblazen dus ! Soja is zoals tarwemeel rijk aan fytinezuur dat naast het gebruiken van Omega-6 rijke voeding gewrichtsklachten en andere klachten zoals chronische vermoeidheid veroorzaakt.

Uit alles wat ik inmiddels gelezen heb, kan ik je het volgende vertellen.

Boosdoeners bij fibromyalgiepatiënten zijn een ongunstige Omega 3 – Omega 6 (lees te veel Omega 6) verhouding, te veel vezelrijke voeding (volkorenbrood en volkoren spaghetti, zilvervliesrijst) en niet te vergeten het vaak onderbelichte aspect van de nachtschades (waaronder paprika’s, tomaten, aardappelen). De allerbeste oplossing is om het brood volledig te schrappen en over te stappen op producten op basis van rauwe melk. Zelf ben ik momenteel ook nog niet zo ver.

Wij hebben inmiddels van meerdere mensen vernomen dat zuivere speltbloem van nature ontstekingsremmend werkt (bevat tevens glucosamine) en het beste meel is om reumatische aandoeningen te verhelpen. Spelt wordt om magere grond verbouwd en om deze reden in de meeste gevallen biologisch geteeld. Op dat vlak ga ik volledig mee met de aanpak van Dirtsa. Op onze regionale televisie AVS (= OostVlaamse televisie) was er hier trouwens 14-dagen geleden in de late avonduren een hele reportage over.

Zelf hebben we het als volgt opgelost. Het volkoren bruine brood van de bakker hebben we vervangen door zelfgebakken brood van spelt. Dit brood vinden wij voedzaam en heel lekker. Volgens andere forumleden zijn ook boekweit en quinoa geschikt. Beperk ook het nuttigen van nachtschades om de gewrichtsklachten terug te dringen.

Samengevat komt het er op neer om geen brood meer op basis van volkoren, tarwe en gerst te nemen. Bak bij voorkeur zelf het brood. Let bij aankoop van het meel dat er geen toevoegingen in het meel zitten onder de vorm van soja, tarwe of gerst of ga zelf korrels vermalen.

Te vezelrijk bruin brood zorgt niet voor een goede opname van de voedingsbestanddelen. Dat kan wel bereikt worden door o.a. kefir op basis van rauwe melk, keltisch zeezout, biologische scharreleieren, wild uit de natuur en vette vis zoals Hollandse nieuwe.

Alleen is de rauwe melk van grasgevoederde koeien is niet overal gemakkelijk te vinden. In België is verkoop van rauwe melk officieel verboden. Ook wij zijn hier nog op zoek naar rauwe melk van boeren die hun koeien niet met maïs voederen. We vergaan hier in dit gebied nl. van de maïs,…

Momenteel nuttigen we wel rauwe kaas zoals boerenkaas, Emmenthal en Gruyére.

Is er iemand die kan vertellen of waterkefir even voedzaam is als melkkefir ?

Volledigheidshalve meld ik dat ik dagelijks nog van het forum bijleer. Er worden hier heel wat eitjes gekookt en genuttigd en jawel in Delhaize hadden ze Keltisch zeezout (sel de Guérande) in fijn gemalen versie (sel de fleur) en grove versie. Sukkelen met het malen van het zout hoeft dus ook niet,…