Re: sport

#23700

E123
Bijdrager

Vandaag zelfs een beetje spierpijn in mijn buik na de eerste keer weer een beetje bewegen. Moet niet gekker worden, kan zien dat mijn lichaam helemaal niks meer gewend is na 2 jaar niks doen.

Toen ik het gisterenavond trouwens tegen 2 mensen vertelde dat ik op blote voeten had hardgelopen werd ik aangekeken alsof ik nu toch echt helemaal gek geworden was. “Eerst al dat gedoe met z’n gezonde eten en dan gaat ie ook nog hardlopen op blote voeten”. Dat blijft toch wel een nadeeltje van deze levensstijl, veel mensen denken echt dat je helemaal de weg kwijt bent. “En je was altijd zo goed bezig met krachttrainen en kickboksen!”

Quote:
@Janse In de paleowereld zijn ze ook heel enthousiast over barefoot-walking,als dit echter iets te moeilijk wordt (kou,natheid etc.) dan zou je eens kunnen kijken voor Vibram Five Fingers

Grappig, probleem is dan dat je niet meer geaard bent. Wil eigenlijk wel kijken hoelang ik door kan gaan, ook door de kou. Voor de mensen die willen weten waarom aarden zo belangrijk is: http://www.youtube.com/watch?v=te4WPdIsBtQ

Quote:
Cardio fitness en krachttraining zijn NIET gezond. Het zijn anaerobe vormen van ‘sport’beoefening, hetgeen betekent dat ze meer zuurstof aan je lichaam onttrekken dan je ervoor terug krijgt. Hierdoor gaan je spieren verzuren, omdat ze in een anaerobe staat overschakelen op melkzuurfermentatie van glucose in het bloed. In een vergevorderd stadium noemen we dit kanker, de cel heeft dan een structureel zuurstoftekort van 60% of meer. Foute boel dus!

Dit snap ik nog steeds niet helemaal. Je spieren schakelen over op melkzuurfermentatie? Is er hier ook een verband met de melkzuurbacterien/probiotica?

En melkZUURfermentatie leid dan weer tot kanker? Dus weer de conclusie dat kanker de ultieme verzuring is??