Re: SOPN

#48971

Webmaster
Bijdrager
Quote:
Als jij een soort van basisinkomen zou krijgen (dus genoeg om je woning, kleding en voedsel te betalen) zou je dus de rest van je leven op de bank voor de televisie uit je neus gaan zitten eten? Ik ken echt maar heel erg weinig mensen met zo’n instelling. De meeste mensen die ik ken houden het niet lang vol om thuis te zitten en zijn vaak blij als ze weer lekker aan het werk kunnen.

Er is dan onvoldoende prikkel om werkelijk je talenten te ontplooien. Mijn vader zegt altijd: onder druk wordt alles vloeibaar. Voordat je begint over stress, er bestaat ook zoiets als positieve druk. Ik ken niet zoveel mensen die positieve druk gebruiken om goed te presteren en een van de redenen is omdat de samenleving niet voldoende is ingericht om dit te bevorderen.

We moeten van die gemakzucht en die afhankelijkheid van de overheid af en dat gaat niet lukken als de overheid voor sinterklaas speelt. Bovendien moet dit allemaal bekostigd worden uit de gemeenschapspot, belastingen dus. Het is juist zaak de belastingdruk zo laag mogelijk te houden. Belasting betekent nl. verlaging van koopkracht voor de burger en verhoogde inflatie van de munteenheid, de Terra van het SOPN.

Het hele socialistische experiment bevordert afhankelijkheid van de staat en al die basisvoorzieningen houden de mensen juist op een laag inkomen en maken ze daardoor alleen maar afhankelijk van dat basisinkomen, anders hebben ze niets.

Neemt niet weg dat ik geen voorstander ben van anarchie, dus helemaal geen staat. Ik ben voor een soort ‘waakstaat’, een zo klein mogelijke overheid die uitsluitend de absoluut noodzakelijke zaken regelt (zoals: GEEN kartelvorming, werkelijke vrije handel!) en volledige verantwoordelijkheid aflegt tegenover de burger, werkelijke democratie dus.

Klinkt als het libertarische gedachtengoed, nietwaar? Daarom krijgen de dromers van de SOPN mijn stem zeker niet!

Mike