Re: Sole

#50002

fatsnotbad
Sleutelbeheerder

SK, ik weet dat er boek is over nachtschades, nightshadefree, volgens mijn staat daar erg veel in over nachtschades.

Ik las van een natuurarts dat als er mensen bij hem komen met gewrichtspijnen(reuma/artrose) hij als eerste aanraad de nachtschades te vermijden en dat dit vaak de pijn al wegneemt.

Er zitten neurotoxines in, ik heb een neurologische aandoening(MS) en toxines klinkt mij als gif in de oren, dus lijkt het mij gevoelsmatig alleen al goed deze weg te laten.

Vroeger werden bijvoorbeeld tomaten alleen als sierplant gehouden in de tuin, en wisten mensen dat deze niet waren om te eten. Helaas is het met foute voeding vaak dat je er niet meteen ziek van wordt, maar dat de langetermijn schade groot kan zijn. Je moet dus de kennis die mensen vroeger wel hadden weer opnieuw tot je nemen en niet alleen beslissingen nemen gebasseerd op gevoel maar ook op verstand.

Het is net als met roken, je krijgt ook niet meteen kanker na het opsteken van je eerste sigaret, en rokers hebben opvallend vaak opa’s die ondanks het roken 90 zijn geworden en daardoor hebben ze een excuus te blijven roken.

Toch mag je inmiddels aannemen dat de meesten van ons toch wel doordrongen zijn van het feit dat roken niet bepaald gezond is.

Zo is het ook met bepaalde voedingsmiddelen, nachtschades/fytinezuur etc.

Marianu, je hebt helemaal gelijk, ik heb het al eens eerder gezegd: zachte heelmeesters maken stinkende wonden.