Re: SOJA – waarom niet ok ?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid SOJA – waarom niet ok ? Re: SOJA – waarom niet ok ?

#55728

Bedankt allemaal voor de snelle reacties, echt tof.

Die soja zal hier helaas blijven staan, men vrouw mag die nu opdrinken 😆

Dirtsa,

Ik voel me zodanig slecht dat ik er vanuit ga dat ik wel degelijk iets tekort heb.

Ik weet niet wat en er is niemand waar ik naar toe kan gaan ter ondersteuning, ik moet alles zelf uitzoeken, oa door te lezen(ik moet echt mijn moed samen rapen om te beginnen lezen, zo moe ben ik)

Bovendien heb ik verantwoordelijkheden in het gezin en men bedrijf die ik nu niet kan nakomen.

Het is belangrijk dat ik zo snel mogelijk herstel, na 3 jaar mag het wel eens beter worden!jaja geduld is nodig maar om den duur wordt je toch depri als het niet echt verbeterd. Dan begin ik toch vaak te twijfelen of ik wel correct bezig ben.

Na het lezen van het E-book van Mike paar maand terug, heb ik alles in huis gehaald,

(Betaine HCI,Super enzymen,teunisbloemolie,vit C,magnesium,adrenanorm,Co enzym C10,alfa liponzuur,mariadistel,cod liver oil,boter olie,biergist)

als je dit alles samen telt zit je al snel aan een mooie rekening…

dit ca 2 maand genomen en wegens geen verbetering niet opnieuw besteld. Toen wat andere supplementen gekocht maar tot op heden weinig verbetering. Vanzodra ik een beetje beter ben ga ik terug aan het werk(met stress) natuurlijk. Ik heb de stress, de nervositeit gewoon niet onder controle. Ik begin veel te snel te flippen van alle dingen die ik moet doen.Heb ook niemand die me kan vervangen.

ik vermoed dat ik wel een probleem heb met de vertering omdat ik vaak moeilijk naar het toilet kan gaan. Ben nu terug gestart met appelazijn.

Solé met keltisch zout neem ik al een hele tijd, kan ik niet meer missen.

Eigengemaakt yoghurt/kefir, das toch ook lactose ?ik had wel wat problemen in het verleden maar toen dronk ik ze alle 3 melk,yoghurt,kefir.

Nooit geprobeerd met enkel yoghurt/kefir. Ik zal geen buikpijn, krampen hebben, ben ik zeker…nooit last van gehad. ALs ik geen lactose verteer lijkt me dit niet zo verstandig toch ?

Ik kook nu wel altijd zelf, met de voldoening dat ik weet wat ik eet en tis GEZOND.

Men zegt veel vet eten, maar is dat wel gezond voor de lever ? die moet toch keihard werken omdat te verwerken of ben ik mis ?

Ik eet al vele maanden enkel glutenvrije granen. Boekweit, quinoa, bulgur, amarant, volkoren rijst enz(geen witte)

Misschien spelt ook weglaten(beetje gluten)

Er is wel vastgesteld via een bloedtest dat ik geen tarwe, glutenallergie heb.

Ik heb al jaren last van ontstekingen, oa de schouder en ellebogen.

Het was zodanig pijnlijk dat ik niet meer sliep en naar de specialist ben gegaan.

Die bevestigde een ontsteking en gaf me onmiddellijk een spuit waar oa cortizone in zit. Ik weet het dit is slecht maar hij zei ook dat het op dat moment de enige oplossing was, ik had veel pijn. De oorzaak ligt waarschijnlijk in het feit dat ik geen cortisol produceer om de ontstekingen aan te pakken. Die pijn komt zeker terug…was enkel symptoombestrijding volgens mij.

Ik denk er aan morgen eens lever klaar te maken, ben benieuwd.

Dirtsa, hoe kan ik weten of er iets mis is met mijn lever ?

elk advies is meer dan welkom

jonathan