Re: Sarcoïdose, ook wel de ziekte van Besnier Boeck (Schaumann) genoemd.

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Sarcoïdose, ook wel de ziekte van Besnier Boeck (Schaumann) genoemd. Re: Sarcoïdose, ook wel de ziekte van Besnier Boeck (Schaumann) genoemd.

#31664

Poekie
Moderator

Een update:

Onze vriend is eind november begonnen met roomboter en hij kan daar wonderbaarlijk goed tegen.

De roomboter is gepasteuriseerd maar wel biologisch. En de boer geeft aan dat de room eerst een paar dagen gefermenteerd wordt voordat er boter van gemaakt wordt. Dus dat is alleen maar gunstig.

1 december is hij begonnen met rauwe melk. Maar dat doet hij rustig aan, op dit moment 2 halve kopjes per dag. Ik heb aangegeven dat hij ook een rauw eigeel in de rauwe melk kan doen. Dan kun je, volgens Mike, beter de rauwe melk verteren.

3 december is hij gestart met H2O2, 35%. Hij is gestart met 3druppels 35%, 1x per dag. Telkens 3 dagen lang en dan 1 druppel erbij. Weer drie dagen lang, etc.

Sinds vorige week vrijdag is hij 3x per dag de hoeveelheid druppels gaan gebruiken, op dit moment gebruikt hij 3x per dag 5 druppels.

Verbeteringen sinds dien:

Hij had droge ogen i.v.m. zijn ziekte: hij hoeft die niet meer te druppelen.

Hij voelt af en toe tintelingen in zijn benen/voeten, terwijl hij daar al lange tijd geen gevoel meer in heeft.

Begrijp me goed, hij kan gewoon lopen en alles doen maar het gevoel is er niet, warm en koud voelt hij niet.

Hij kan steenkoude benen-voeten hebben en daar geen erg in hebben.

Vorige week gaf hij aan dat hij opeens voelde dat de tegels in zijn keuken koud aanvoelden. Heel eventjes maar maar hij merkte het op. Gisteren was onze vriend bij ons en hij gaf aan dat hij meer gevoel in zijn voeten begint te krijgen. De ‘gevoelige’ plek wordt groter. Wij gaven aan dat hij waarschijnlijk binnenkort aan de pantoffels moet. 😆

Wat een verbeteringen he, van kleine verbeteringen, alhoewel ik denk dat de grootste credits naar de H2O2 gaan.

To be continued.