Re: Sarcoïdose, ook wel de ziekte van Besnier Boeck (Schaumann) genoemd.

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Sarcoïdose, ook wel de ziekte van Besnier Boeck (Schaumann) genoemd. Re: Sarcoïdose, ook wel de ziekte van Besnier Boeck (Schaumann) genoemd.

#31656

Webmaster
Bijdrager

Ontstekingsziektes worden ‘behandeld’ met corticosteroiden, waarvan prednison de meest krachtige en meest beruchte is. Prednison leidt tot gewichtstoename en een volle-maangezicht met uitpuilende ogen (ziekte van Cushing). De reden waarom het gezicht zo opzwelt is dat een overdaad aan cortisol, het bijnierhormoon dat corticosteroiden imiteren, op krachtige wijze de werking van de schildklier onderdrukt, waardoor er myxoedeem ontstaat (slijmvorming onder de huid; myx = slijm, oedeem = zwelling).

Cortisol is een krachtige onderdrukker van ontstekingen en wordt gewoonlijk door de bijnieren geproduceerd. Wie lijdt aan een ontstekingsziekte maakt dus uit zichzelf te weinig cortisol aan, hetgeen duidt op bijnierzwakte/bijnieruitputting. De remedie is het cortisolgehalte aan te vullen, maar natuurlijk niet met de megadoses in synthetische vorm van corticosteroiden als prednison. Deze vertragen de schildklierwerking, waardoor je uiteindelijk zowel bijnieruitputting als trage schildklierwerking hebt en nog verder van huis bent.

Een veel beter, gezonder en natuurlijker alternatief is dierlijk bijnierextract dat vrij verkrijgbaar is (zonder doktersrecept) en relatief goedkoop. Dit extract van runderen is lichaamseigen en belast daarmee noch de bijnieren, noch de schildklier (tenzij je overdoseert) maar vult deze juist aan. Ook bevat dit extract niet alleen cortisol maar het volledige spectrum aan bijnierhormonen. Daarnaast zijn de bijnieren te ondersteunen met natrium in Keltisch zeezout, vit. C (zowel in de voeding als d.m.v. een supplement, bijv. acerolapoeder) en verzadigd vet en cholesterol uit dierlijke bron.

Mike